Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Χανιά: Ορίζεται δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά

Το ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη έχει προσωρινά αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί το παιδί το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Ορίζεται δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά freepik

Βιασμός 19χρονου: Στον ορισμό νέου δικαστικού συμπαραστάτη για τον 19χρονο που φέρεται να έπεσε θύμα κακοποιητικών συμπεριφορών και βιασμού από άτομα του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός του σε χωριό του Πλατανιά όταν ακόμα αυτός ήταν ανήλικος, ενώ σήμερα φιλοξενείται σε δομή πρόνοιας των Χανίων, αναμένεται να προχωρήσει το δικαστήριο το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, τον ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη έχει προσωρινά αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί το παιδί το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα, όπως ανέφερε η Διοίκησή του με την οποία μίλησαν τα “Χ.ν.”, έχει περιορίσει τις επαφές με πρόσωπα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το παιδί, καθώς η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πάντως, η στάση αυτή της Διοίκησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ανθρώπους από τον κύκλο του 19χρονου που θέλουν να έρχονται σε επαφή με αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων, τόνισε ότι επιθυμία της προνοιακής δομής είναι να οριστεί από το δικαστήριο νέος δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 19χρονου και ένας φίλος του έχουν προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της κακομεταχείρισης και του βιασμού αντίστοιχα, ενώ για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί και δύο ιερείς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ