Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Χανιά: Υπό κατάληψη το δημαρχείο της πόλης – Την επέμβαση της αστυνομίας ζητά ο Σημανδηράκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Υπό κατάληψη το δημαρχείο της πόλης – Την επέμβαση της αστυνομίας ζητά ο Σημανδηράκης

 

Σε κατάληψη βρίσκεται, από το πρωί, το κεντρικό κτίριο του δημαρχείου Χανίων επί της οδού Κυδωνίας, από άτομα, κυρίως, νεαρής ηλικίας αλλά και πολίτες που διαμαρτύρονται για την εκκένωση από τις αστυνομικές δυνάμεις οικήματος στον λόφο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων που τελούσε υπ κατάληψη για 16 χρόνια από μέλη της συλλογικότητας «Ρόζα Νέρα».

Έξω από το δημαρχείο έχουν υψωθεί δύο πανό, μεταδίδονται συνθήματα από μεγαφωνική εγκατάσταση, ενώ οι συμμετέχοντες μοιράζουν φυλλάδια σε διερχόμενους πολίτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε μικρή απόσταση από την είσοδο του δημαρχείου υπάρχουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ενώ οι συμμετέχοντες στην κατάληψη προαναγγέλλουν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Διαβουλεύσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου της «Ρόζα Νέρα»

Σε μήνυμα τους οι καταληψίες αναφέρουν:

«Η υποκρισία που τρία χρόνια τώρα δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες στην επέκταση της εμπορευματοποίησης των ελάχιστων δημόσιων χώρων στην πόλη, είναι εμφανής στον καθένα»

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μίλησε για μειοψηφίες που παρεμποδίζουν το έργο της δημοτικής αρχής ενώ έκανε λόγο για ανομία που εξέθρεψε για δεκαετίες η ίδια η κοινωνία.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης καταδίκασε απερίφραστα την κατάληψη, δήλωσε ότι η ενέργεια των συγκεντρωμένων τους θέτει αντιμέτωπους με την ίδια την κοινωνία που όπως είπε τους ανέχεται και ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας.

Στο μεταξύ χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του κτηρίου.

Παράλληλα αποφάσισε να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση πρόταση του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη που προβλέπει τη δημιουργία βιβλιοθήκης με καταβολή μισθώματος από το δήμο στο Πολυτεχνείο.

Πηγή: neakriti.gr / news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ