Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Χαράλαμπος Μαυρίδης – Σταματία Γκαρά: Ατυχής πρωτοβουλία η διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας – Αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χαράλαμπος Μαυρίδης – Σταματία Γκαρά: Ατυχής πρωτοβουλία η διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας – Αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία

Εξ αφορμής του έκτακτου Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σήμερα, με αντικείμενο τον καθορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. , τα μέλη του Δ.Σ. Χαράλαμπος Μαυρίδης και Σταματία Γκαρά εκφράζουν, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, την διαφωνία τους για την ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε και ζητούν από όλες τις πλευρές την πιστή τήρηση του Καταστατικού. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν:

«Αθήνα 30-5-2020

Σήμερα, στο Αμφιθέατρο του Πρωτοδικείου Αθηνών (κτίριο 13, αίθουσα 106, 1ος όροφος), συγκλήθηκε το έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προκειμένου να καθοριστεί ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Επί του θέματος αυτού, η θέση μας είναι η ακόλουθη:

Α) Θα έπρεπε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης να συμφωνήσουν, σε έγκαιρο χρόνο, στη διενέργεια εκλογών κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του Ιουνίου του 2020, εντός, δηλαδή του καταστατικού πλαισίου.

Β) Η παρουσία του COVID-19 δεν συνιστά λόγο αναβολής των εκλογών και, εντεύθεν, διορισμό προσωρινής διοίκησης, λαμβανομένου υπόψη ότι με την Κ.Υ.Α. που πρόκειται να εκδοθεί, θα προβλέπεται η πλήρης λειτουργία των Δικαστηρίων, εντός του Ιουνίου του 2020.

Γ) Η πρωτοβουλία του Προεδρείου της Ένωσης, για διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με το γνωστό σε όλους μας περιεχόμενο, υπήρξε ατυχής, πέραν των νομικών θεμάτων που δημιουργούνται, ως διαδικασία, κατά παράβαση του καταστατικού της Ενώσεως, στοιχείο που αποδεικνύεται και από την ελάχιστη συμμετοχή σ’ αυτήν των συναδέλφων, όπως αυτή ανακοινώθηκε, σε σχέση με το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών της Ενώσεώς μας.

Μέσα σε όλα αυτά, ΜΟΝΟ αίτημα μας είναι προς όλες τις πλευρές, η έκκληση για την πιστή τήρηση του Καταστατικού με κάθε μέσο και ο σεβασμός στην δημοκρατική νομιμοποίηση.

Δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκε το μοναδικό αίτημά μας για την πιστή τήρηση του Καταστατικού ως προς το χρόνο και τη διαδικασία των εκλογών, το οποίο πλέον, σήμερα, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί, μετά την παρέλευση της οριζόμενης καταστατικής ημερομηνίας. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε λόγο να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία, είτε ορισμού ημερομηνίας αρχαιρεσιών, μετά το πέρας του Ιουνίου τρέχοντος έτους, είτε, ακόμη περισσότερο, για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, με δικαστική απόφαση. Όσοι έφεραν την Ένωση και το Σώμα στην παρούσα δυσάρεστη κατάσταση, καλό θα είναι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Δικαστές και Εισαγγελείς, οι οποίοι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, επέδειξαν κριτική και, συγχρόνως, ψύχραιμη και αξιοπρεπή στάση, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δύσκολης διετίας, κατά την οποία το κύρος της Ένωσής μας, με επαναλαμβανόμενες ενέργειες της εκάστοτε πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. της, επλήγη, και μας συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο έργο μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ