Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Χάρης Κονδύλης: Νέο φιάσκο στις εξετάσεις πιστοποίησης των δικηγόρων για τον e-ΕΦΚΑ

Ο Χάρης Κονδύλης εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις εξετάσεις πιστοποίησης των δικηγόρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χάρης Κονδύλης: Νέο φιάσκο στις εξετάσεις πιστοποίησης των δικηγόρων για τον e-ΕΦΚΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Χάρης Κονδύλης αναφορικά με τις εξετάσεις πιστοποίησης των δικηγόρων.

Όπως αναφέρει ο κ. Κονδύλης, «μετά την εξευτελιστική πρόταση συνεργασίας δικηγόρων με το Κτηματολόγια -ανά υπόθεση- προς επίλυση και διευθέτηση νομικών ζητημάτων, με απαράδεκτες αμοιβές για τους δικηγόρους της τάξεως των 10 και 20 ευρώ, ακολουθεί η νέα απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδων συναδέλφων που προσπάθησαν να συμμετέχουν στις πολυδιαφημισμένες εξετάσεις πιστοποίησης του e – ΕΦΚΑ, αφού η ίδια η πλατφόρμα δεν μπόρεσε να υποστηρίξει το εγχείρημα».

«Η όλη διαδικασία αποτελεί απόδειξη αφενός της προχειρότητας και έλλειψης στρατηγικής από πλευράς της Κυβέρνησης και αφετέρου ότι οι πλατφόρμες αυτές δεν είναι καθόλου φιλόξενες για το μαχόμενο δικηγόρο», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

«Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι οι προτεινόμενες αμοιβές είναι της τάξεως των  7, 10 € που προτάθηκαν στην περίπτωση συνεργασίας δικηγόρων με τον ΕΦΚΑ για την έκδοση συντάξεων, αποτελούν προσβολή των δικηγόρων και θα πρέπει να οριστούν νέες αξιοπρεπείς και προκαθορισμένες αμοιβές, με συγκεκριμένο αμοιβολόγιο, το οποίο θα γνωρίζει εκ των προτέρων ο δικηγόρος και θα το υπογράφει», προσθέτει ο Χάρης Κονδύλης.

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Αν ο ΕΦΚΑ έχει κενά και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην έκδοση συντάξεων ας προσλάβει έμμισθους δικηγόρους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ