Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Χατζηδάκης για συντάξεις χηρείας: “Ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί”

O Κωστής Χατζηδάκης περιέγραψε συνοπτικά το πρόβλημα που προέκυψε με τις συντάξεις για των 440 χηρών του ΝΑΤ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χατζηδάκης για συντάξεις χηρείας: “Ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί” eurokinissi

«Λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, δεν μπορούσαν να πάρουν τις συντάξεις περίπου 450 χήρες, επί πέντε χρόνια. Πριν από ένα μήνα, φέραμε μια ρύθμιση και είπαμε ότι το θέμα λύθηκε , διότι ο νόμος λέει ότι δεν χρειάζεται επανυπολογισμό. Μιλώντας με τον πρόεδρο του ΝΑΤ έμαθα ότι, παρότι έχουν ετοιμαστεί οι συντάξεις, δεν τις δίνουμε γιατί δεν έχει βγει η εγκύκλιος», περιέγραψε συνοπτικά το πρόβλημα που προέκυψε με τις συντάξεις για των 440 χηρών του ΝΑΤ ο Υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Κωστής Χατζηδάκης είπε:

«Δεν ξέρω πώς έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια. Ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί» και συμπλήρωσε ότι ο διοικητής του ΕΦΚΑ τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα με τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ έχει λυθεί.

Χήρα του ΝΑΤ δήλωσε από την πλευρά της ότι, «είμαι με 400 ευρώ εδώ και πέντε χρόνια. Μου απαντούν ότι δεν υπάρχει λογισμικό. Υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που είναι στο ΙΚΑ, στον πρώην ΤΕΒΕ, δεν είναι μόνο 440 γυναίκες».

«Μιλάμε για λυμένο θέμα που λύθηκε και μόνο που δεν μας ζήτησαν να φιλήσουμε σταυρό. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα», σχολίασε ο Υπουργός και κλείνοντας επανάλαβε ότι, «είτε είσαι υπουργός, είτε διοικητής που κάνεις κοινωνική εργασία, δεν μπορείς να αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου ως εξουσιαστείς. Πρέπει να υπηρετείς τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ