Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Χίος: Εξώδικο κατοίκων του Βροντάδου για τον ρουκετοπόλεμο – ΒΙΝΤΕΟ

"Υπάρχει έγγραφο από την εισαγγελία να λάβουμε μέτρα για την προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής" λέει ο Δήμος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χίος: Εξώδικο κατοίκων του Βροντάδου για τον ρουκετοπόλεμο – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Χίος: “Εκρηκτικό” είναι το κλίμα στο Βροντάδο της Χίου και αυτό το Πάσχα καθώς για μια ακόμη χρονιά το θέμα της διεξαγωγής του εθίμου του ρουκετοπόλεμου δυναμιτίζει τις σχέσεις εκείνων που το θέλουν και εκείνων που αντιδρούν, με την δημοτική αρχή να βρίσκεται στη μέση, μετά και το εξώδικο  11 κατοίκων της περιοχής προς τον Δήμο Χίου και τον Διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, το οποίο κοινοποιείται και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Χίος

eurokinissi

Χίος: Εξώδικο κατοίκων του Βροντάδου για τον ρουκετοπόλεμο

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι, καλούν τους προαναφερόμενους να προβούν «…σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες κατά τις αρμοδιότητες σας ώστε να μην λάβει χώρα η προδήλως παράνομη και επικίνδυνη για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας διεξαγωγή του «εθίμου» της εκτόξευσης των ρουκετών».

Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν: «Και φέτος, όπως και επί σειρά ετών, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τις αρμόδιες δημοτικές και αστυνομικές αρχές, θα εξαναγκαστούμε, όπως όλα δείχνουν, να υποστούμε τις σοβαρές συνέπειες ενός ακραία επικίνδυνου για τις ζωές και τις περιουσίες μας, όσο και παράνομου, «εθίμου».

“Όπως γνωρίζετε, συνεχίζεται στο εξώδικο, στην περιοχή του Βροντάδου έχει επικρατήσει παρανόμως, όπως μαρτυρά και η κατάθεση το 2016 σχετικής βουλευτικής τροπολογίας για την νομιμοποίηση του φαινομένου, που όμως, δεν υπερψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο) εν είδει εθίμου, η εκτόξευση ρουκετών μεταξύ των εκκλησιών των δύο ενοριών της περιοχής, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, κατά την Αναστάσιμη Ακολουθία, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου».

“Σχετικά με τις εργασίες από πλευράς Δήμου για κάλυψη των κατοικιών και των εκκλησιών με πλέγματα, τονίζουν ότι «δεν συναινούμε στην παράνομη κάλυψη των σπιτιών μας, καθώς η μόνη αποτελεσματική προστασία των περιουσιών, της σωματικής ακεραιότητας, ακόμη και της ζωής και των οικείων μας αποτελεί η αποτροπή της διεξαγωγής του πιο πάνω «ρουκετοπολέμου» με κάθε νόμιμο μέσο».

Χίος: Δήμαρχος – Λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής

Προ λίγων ημερών ο Δήμαρχος Χίου είχε δηλώσει “σε ότι έχει να κάνει με ένα έθιμο που έρχεται από ένα αιώνα πριν, αυτό το οποίο κάνουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές είναι να ασχολούνται με την προστασία της περιοχής, των ιδιοκτησιών και των υλικών ζημιών και με αυτό τον τρόπο κάνουν ότι δύναται για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.

Από αυτό το σημείο και πριν, εμείς δεν έχουμε κάποια σχέση. Νομίζω είναι κατανοητό αυτό που λέω. Και βέβαια υπάρχει έγγραφο από την εισαγγελία να λάβουμε μέτρα για την προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής.

Αυτό λοιπόν πράττουμε μέσα από σύννομες διαδικασίες. Δεν έχουμε σχέσεις ούτε με κείνους που το κάνουν, ούτε έχουμε σχέση με τα παιδιά που ασχολούνται με ένα έθιμο ριζωμένο ανά τους αιώνες”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ