Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Χίος: Τιτάνια επιχείρηση της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό μεταναστών – ΦΩΤΟ

Για του μετανάστες που εντοπίστηκαν, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χίος: Τιτάνια επιχείρηση της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό μεταναστών – ΦΩΤΟ astynomiagr

Απεγκλωβισμός μεταναστών από βραχώδη περιοχή στη Χίο το βράδυ του Σαββάτου. Αστυνομικοί και συνοριακοί φύλακες διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου με τη συνδρομή πτητικού μέσου, συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού 12 νεοεισερχόμενων ατόμων από απόκρημνη, βραχώδη και με πυκνή βλάστηση τοποθεσία στην περιοχή «Βίκι» της Χίου.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 2:00 τα ξημερώματα Κυριακής.

Απεγκλωβισμός μεταναστών

astynomiagr

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός 9 ακόμη νεοεισερχόμενων ατόμων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου σε παραλιακή τοποθεσία στην περιοχή «Κέραμος» της Χίου.

Για τα παραπάνω 21 νεοεισερχόμενα άτομα, εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου της Χίου για παροχή πρώτων βοηθειών, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

Απεγκλωβισμός μεταναστών

astynomiagr

Για την υπόθεση σχηματίζεται ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ