Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Χίος: Τον έπεισε να της καλύψει τα έξοδα ταξιδιού της προς την Ελλάδα και του απέσπασε 5.950 ευρώ

Η 42χρονη παρέλαβε από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων το ποσό των 1.400 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 4.550 ευρώ, κατατέθηκε σε λογαριασμό της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χίος: Τον έπεισε να της καλύψει τα έξοδα ταξιδιού της προς την Ελλάδα και του απέσπασε 5.950 ευρώ freepik

Εξιχνιάστηκε από τις Αρχές απάτη, η οποία διαπράχθηκε πριν από 14 μήνες περίπου σε βάρος άνδρα στη Χίο.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, 3 άτομα (42χρονη, 47χρονος και 31χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών μετά από διαδικτυακή επικοινωνία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με γυναίκα αλλοδαπής καταγωγής, πείστηκε να της καλύψει τα έξοδα ταξιδιού της από χώρα του εξωτερικού στην Ελλάδα.

Απάτη στη Χίο: Πώς τον εξαπάτησε

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του παθόντα με έτερο άτομο (άνδρα) αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος υποδυόμενος συνήγορο της παραπάνω αλλοδαπής και επικαλούμενος διαδικαστικές και νομικές εκκρεμότητες της τελευταίας, τον έπεισε να αποστείλει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων αλλά και μέσω τραπέζης, συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.950 ευρώ, για να πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι.

Απάτη στη Χίο

freepik

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων διακριβώθηκε ότι, η 42χρονη παρέλαβε από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων το ποσό των 1.400 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 4.550 ευρώ, κατατέθηκε σε λογαριασμό της.

Επιπλέον, από την ερευνητική διαδικασία προέκυψε ότι, ο λογαριασμός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίο πραγματοποιούταν η επικοινωνία του παθόντα με την 42χρονη, ενεργοποιήθηκε από διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) και τηλεφωνική σύνδεση που ανήκουν, κατά περίπτωση, στον 47χρονο και στον 31χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ