Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Χρ. Καλογρίτσας: Από το White House στον White Porscha

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρ. Καλογρίτσας: Από το White House στον White Porscha

Πολιτικές αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος από τη στιγμή που αποφάσισε να προβεί στις πρώτες καταγγελίες κατά του «White House», όπως αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου με εξέχοντα ρόλο του Νίκου Παππά, φέρεται αποφασισμένος να δώσει συνέχεια.

Προσθέτει νέες κωδικές ονομασίες όπως «White Porscha» και την Δευτέρα, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προσκομίζοντας και έγγραφα, προκειμένου να αποδείξει το «στήσιμο» εικονικής συναλλαγής για να χρηματοδοτηθεί αρχικά για 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το επόμενο βήμα είναι να διαταχθεί έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, όπου θα κληθεί να καταθέσει, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο η υπόθεση να φτάσει στη Βουλή καθώς αφορά και πολιτικά πρόσωπα.

Όπως αναφέρει στη μήνυση και πέραν των δικών του αναφορών περιλαμβάνει και μέιλ εκπροσώπου της κατασκευαστικής CCC στις 27/8/2016 που αναφέρεται πως «o επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…» !

Όπως επαναλαμβάνει ο κ. Καλογρίτσας στη μήνυσή του, η σύσταση της εταιρείας για τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας έγινε υπό τον συντονισμό, εποπτεία και καθοδήγηση του «White House» και στη συνέχεια δημιουργήθηκε η εικονική σύμβαση υπεργολαβίας μεταξύ της «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και του πανίσχυρου Λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC ώστε να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ για την εγγυητική επιστολή ώστε να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Για το λόγο αυτό, τώρα καταφεύγει στα ποινικά δικαστήρια διότι καταγγέλλει πως εφόσον η σύμβαση ήταν εικονική παραπλανήθηκε το ελληνικό δικαστήριο.

Τα επίμαχα email

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Καλογρίτσας στη μήνυσή του και βάσει των στοιχείων που παραθέτει, αναφέρεται στο e mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία- εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για την συμφωνία που είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων προκύπτει και η ή ο White Porscha.

«Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Σε δεύτερο email που έγραψε στις 27 Αυγούστου 2016 ο εκπρόσωπος της εταιρίας στον κ. Καλογρίτσα και κατατίθεται στην μήνυση του κ. Καλογρίτσα, αναφέρεται: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porsca είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα».

Η μήνυση

Στη μήνυση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«…Και τούτο διότι, όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν,  η φερόμενη σύμβαση  περί “υπεργολαβίας”, βάσει  της  οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος  δεν  ήταν  η  αιτούσα –αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία στο πλαίσιο  της οποίας (αφανούς  εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά  «μπροστά»  την  άνω αιτούσα και θυγατρική  της προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να  καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος  της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω  αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο  την ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε  συσταθεί το 2016 με  πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία  και   υπό τον συντονισμό  της  κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του  αρμόδιου  Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η  οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό  είχε τη συμμετοχή της στον   διενεργηθέντα  το καλοκαίρι  του  2016  Διεθνή Διαγωνισμό  για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής  εμβέλειας».

Η αρχή της διαδικασίας

Ο επιχειρηματίας υποδεικνύει και τον τρόπο που ξεκίνησε η διαδικασία:

«….αφενός   του κ. Κ… , ο οποίος  ήταν αυτός που έφερε  σε  επαφή  τις  δύο οικογένειες …. και Καλογρίτσα και δη κατόπιν πρωτοβουλίας, την οποία έλαβε μετά  από  εκδήλωση  επιθυμίας  προεχόντως των αδελφών, με  τους οποίους συνδέεται  από πολλού,   να  συμμετέχουν  στον άνω  Διαγωνισμό για  τις  τηλεοπτικές άδειες, επιθυμία,  για  την ικανοποίηση  της οποίας και του υποδείχθηκε από ανώτατο κυβερνητικό  επίπεδο για  συνεργασία ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας και ο οποίος  ήταν αυτός που συμμετείχε  σε όλες  τις  διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, συναντήσεις και συμφωνίες  που  έλαβαν χώρα  στο πλαίσιο  των ανωτέρω συναλλαγών…»

Ο κ. Καλογριτσας υποδεικνύει όμως και πάλι ως συντονσιτή τον Νίκο Παππά:

«…..σε  συνεννόηση με τους  εκπροσώπους  αυτής παρέπεισαν τον Χρήστο Καλογρίτσα,   και άρα μέσω αυτού και την Οικογένεια Καλογρίτσα, την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και  την εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο,  να υπογράψει  η  εταιρεία μας αυτές τυπικά, προκειμένου όπως μας  είπαν να  έχουν δικαιολογία έναντι  των Τραπεζών και των Αρχών για  την εκταμίευση ποσού 3.000.000, την οποία θα  έκαναν για  τις ανάγκες  εκπλήρωσης της  άνω υποχρέωσής τους για καταβολή ισόποσου μέρους € 3.000.000 της συμφωνηθείσας όπως ανέλθει σε ποσό € 25.000.000 συμμετοχής τους  στο άνω  επενδυτικό σχήμα, το οποίο είχαν συντονίσει και συμφωνήσει προεχόντως με  τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του  οποίου άλλωστε αποφάσισε  τη συμμετοχή  της  στο άνω επενδυτικό  σχήμα  και η Οικογένεια Καλογρίτσα, η  οποία μέχρι  τότε δεν γνώριζε, ούτε είχε και  επαφή με  τους  αδελφούς … συμφερόντων των οποίων είναι ο Όμιλος  CCC….. ∙

Κατόπιν τούτου, άπαντες  οι  εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε  συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε  υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού  Δικαστηρίου και του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος  της CCC να  λάβει πίσω  το άνω ποσό € 3.000.000,  το οποίο είχε  καταβληθεί για  την άνω αιτία και  είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε  Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento,  παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και  σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί  δήθεν προκαταβολή  έναντι  της άνω ανύπαρκτης σύμβασης  “υπεργολαβίας”, η οποία  δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα  μπορούσε άλλωστε ακριβώς  διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή  της προκαταβολής, που  δήθεν είχαν δώσει για  αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους.

Για τα 25 εκατ. Ευρώ που θα δίνονταν – κατά τον Καλογριτσα συνολικά για την τηλεοπτική αδεια από την CCC , αναφέρεται : «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της  υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα – ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CC» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού».

Κ. Τόμπρας: Μαξίμου και Παππάς προωθούσαν την απόκτηση άδειας από Καλογρίτσα- Τα 3 εκ. ευρώ δόθηκαν στο Documento

Για τη συμφωνία μεταξύ Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρείας μίλησε ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος διαμεσολάβησε για να κλείσει. Όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ενεργό ρόλο για να προχωρήσει η συμφωνία και να αποκτήσει ο κ. Καλογρίτσας τηλεοπτική άδεια είχε το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς, ενώ τα 3 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως εγγύηση στο διαγωνισμό στη συνέχεια καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης κατέληξαν στο Documento.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τόμπρας γνώρισε τους Χούρι της λιβανέζικης εταιρείας με τον Καλογρίτσα τον Αύγουστο του 2016. Οι Χούρι ήθελαν να προχωρήσουν σε τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα, όπως και ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν διέθετε το απαιτούμενο ποσό για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό και να προχωρήσει στη συνέχεια η επένδυση.

Ήταν –ανέφερε- επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 25 θα έβαζαν μπροστά οι Χούρι και άλλα 25 ο Χρ. Καλογρίτσας μετά την απόκτηση της άδειας. Αρχικά, η λιβανέζικη εταιρεία έδωσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ για να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό, αλλά μετά υπαναχώρησαν με αποτέλεσμα ο κ. Καλογρίτσας να μην μπορεί να καλύψει οικονομικά τη διαδικασία και να μην πάρει την άδεια.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Τόμπρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Ερώτηση: Σας είχε γνωστοποιήσει τότε που συζητούσατε ότι η επιθυμία του κου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να φτιάξουν ένα κανάλι;

 Aπάντηση: Κοίτα, αυτό το ήξερε όλη η Ελλάδα τότε, ότι ο Καλογρίτσας ενεργούσε για λογαριασμό του Μαξίμου. Kαι να μου έλεγε κάτι αντίθετο δεν θα το πίστευα.

Ερώτηση: Γιατί επελέγη αυτό το κατασκευαστικό έργο, για μία επένδυση που ήθελαν να γίνει στα τηλεοπτικά μέσα;

Aπάντηση: Γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος που χρειαζόταν, προκειμένου να γίνει κανονική διαδικασία. Διότι προκειμένου να γίνει κανονική διαδικασία και να έρθουν τα χρήματα, δια του ορθόδοξου τρόπου, ως αύξηση κεφαλαίου, στην εταιρεία Καλογρίτσα, για το τηλεοπτικό κανάλι, χρειαζόταν μέρες, χρόνος, συνελεύσεις, τραπεζικές διαδικασίες κτλ, που δεν υπήρχαν, γιατί σε τρεις, τέσσερις μέρες, ήταν αυτά τα λεφτά εδώ.

Δηλαδή, η συμφωνία έκλεισε την Τετάρτη το βράδυ αν θυμάμαι καλά και τα λεφτά εμβάστηκαν από το Άμπου Ντάμπι την Κυριακή, γιατί η Κυριακή στα Εμιράτα είναι εργάσιμη ημέρα. Και ήταν εδώ πέρα, Δευτέρα πρωί, στην Attica Bank. Τα 3 αυτά εκατομμύρια επεστράφησαν στον Καλογρίτσα έναν χρόνο μετά, γιατί έγινε προσφυγή στο ΣτΕ και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.

Δηλαδή, όταν τα λεφτά επεστράφησαν, οι Άραβες ήταν ήδη εκτός συμφωνίας και εκτός εταιρείας από αυτό που είχαν συμφωνήσει με τον Καλογρίτσα.

Όπως αναφέρει ο κ. Τόμπρας για το λόγο αυτό δεν επεστράφησαν τα χρήματα στη λιβανέζικη εταιρεία, αλλά αντιθέτως καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης δόθηκαν στο Documento

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πανικός της ΝΔ για οικονομία και γαλάζιο παρακράτος έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα – Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εντόπισε υπαρκτό έργο, στην Ελλάδα μιλά για εικονικό»

O Χρ. Καλογριτσας σε μήνυση-πλέον- βάζει δίπλα στο «White House» το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά (ολόκληρο το κείμενο Καλογρίτσα)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ