Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Χρ. Ράμμος στο Φόρουμ των Δελφών: “Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη”

Ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε "εξαιρετική" την απόφαση του ΣτΕ, προσθέτοντας ότι "είναι στις πιο φωτεινές του στιγμές που ακολουθεί την τελευταία γραμμή της νομολογίας του ΕΔΔΑ στα θέματα της προστασίας της ιδιωτικότητας".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρ. Ράμμος στο Φόρουμ των Δελφών: “Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη” (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

“Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη κατά γράμμα και κατά κεραία”, υποστήριξε από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος.

Ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε “εξαιρετική” την απόφαση του ΣτΕ που αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι “είναι στις πιο φωτεινές του στιγμές που ακολουθεί την τελευταία γραμμή της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα θέματα της προστασίας της ιδιωτικότητας”.

Για την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του, ανέφερε ότι “την απόφαση θα λάβει η ολομέλεια της ΑΔΑΕ”.

Ράμμος στο Φόρουμ των Δελφών

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ράμμος στο Φόρουμ των Δελφών: “Αν είχα ποινικές δίκες με μέλη της κυβέρνησης έπρεπε να παραιτηθώ”

Ερωτηθείς γιατί δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όταν δεχόταν επικριτικά σχόλια από μέλη της κυβέρνησης για σχόλιά του για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Ράμμος δήλωσε: “Αν είχα ποινικές δίκες με μέλη της κυβέρνησης έπρεπε να παραιτηθώ. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου όπως πρέπει, ως πρόεδρος μιας ανεξάρτητης αρχής, με τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία και την ίση απόσταση, και εγώ δεν είχα σκοπό κανένα να παραιτηθώ. Έχω διοριστεί για έξι χρόνια από τη Διάσκεψη των Πρόεδρων της Βουλής και σκοπεύω να τιμήσω αυτό το διορισμό, οποιοδήποτε εμπόδιο και να ανορθωθεί”.

Κληθείς να σχολιάσει κατηγορίες, ότι στο θέμα των υποκλοπών κινήθηκε με γνώμονα την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, είπε ότι “ο υπαινιγμός αυτός είναι μια αθλιότητα. Στη 40χρονη θητεία μου στο ΣτΕ, δεν εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες για να κάνω πολιτική καριέρα, πόσο μάλλον σήμερα στα 70 μου, όταν μάλιστα η πολιτική ζωή και δη η ελληνική, ποτέ δεν με γοήτευσε”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ