Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Χρήστος Μπαρδάκης: Ποιος είναι ο νέος Οικονομικός Εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρήστος Μπαρδάκης: Ποιος είναι ο νέος Οικονομικός Εισαγγελέας

Όπως είχε προβλέψει εδώ και ημέρες το dikastiko.gr  ο  Χρήστος Μπαρδάκης επελέγη και μάλιστα ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως ο  νέος επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας. Ήταν άλλωστε το απόλυτο «φαβορί» καθώς εκτός του ότι πρόκειται  για έμπειρο εισαγγελικό λειτουργό, κατέχει άριστα τις εκκρεμείς υποθέσεις της υπηρεσίας του καθώς τον τελευταίο ένα χρόνο ήταν αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας.

Ο κ.Μπαρδάκης  διαδέχεται στο νευραλγικό αυτό πόστο την Μαριάννα Ψαρουδάκη  που παρέμεινε επιτυχώς στη θέση  της Οικονομικής Εισαγγελέως σχεδόν 4 χρόνια και αποχώρησε μετά την προαγωγή της σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ποιος όμως είναι ο Χρήστος Μπαρδάκης;

Η πρώτη μεγάλη υπόθεση που συναντάμε τον εισαγγελικό λειτουργό είναι η Siemens. Ο κ.Μπαρδάκης ήταν μεταξύ των γνωμοδοτούντων εισαγγελέων  όταν η υπόθεση πέρασε το 2009, μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων, στην ανάκριση. Ο ανακριτής που χειριζόταν τότε την δικογραφία ήταν ο Νίκος Ζαγοριανός.

Ένα χρόνο περίπου μετά ο κ.Μπαρδάκης θα βρεθεί ως  εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δικάσει το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» στο οποίο μεταξύ άλλων αποδόθηκε η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2007.

Το 2012 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον επιλέγει ως αντικαταστάτη του Παναγιώτη Πούλιου στο νευραλγικό πόστο του εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Πέντε χρόνια μετά το 2017 ο κ. Μπαρδάκης προτείνει  προς το Δικαστικό Συμβούλιο να  δικαστούν  συνολικά 17 άτομα για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και να απαλλαγούν άλλα 9 στην υπόθεση που αφορά   την υπογραφή της σύμβασης για τα «ιπτάμενα ραντάρ».

Το 2019 προάγεται σε εισαγγελέα εφετών, προαγωγή που του ανοίγει το δρόμο για την Οικονομική Εισαγγελία.  Λίγο μετά, την ίδια χρονιά,  το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίζει  ομόφωνα την τοποθέτησή  στη θέση του αναπληρωτή  οικονομικού εισαγγελέα με επικεφαλής της Εισαγγελίας την Μαριάννα Ψαρουδάκη. Την οποία τώρα διαδέχτηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ