Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Χρυσή Αυγή: Αναίρεση της αποφυλάκισης Πατέλη ζητά ο εισαγγελέας

Στα χέρια του αρμόδιου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου θα περάσει η υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρυσή Αυγή: Αναίρεση της αποφυλάκισης Πατέλη ζητά ο εισαγγελέας eurokinissi

Αποφυλάκιση Πατέλη: Την άσκηση αναίρεσης της απόφασης που χορήγησε αναστολή της ποινής του Γιώργου Πατέλη ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η υπόθεση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Νίκαιας έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε να διαβιβαστεί το σκεπτικό της απόφασης με σκοπό να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί η άσκηση αναίρεσης. Αποφυλάκιση Πατέλη

Η δικογραφία ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Μωυσίδη, ο οποίος αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης ζήτησε την αναίρεσή της. Πλέον, το λόγο έχει το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα, το οποίο εάν συνταχθεί με το εισαγγελικό αίτημα, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, όπου με διαφορετική σύνθεση θα κριθεί από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορούμενου.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας είχε επικαλεστεί στο αίτημα αναστολής της ποινής του ψυχολογικά θέματα του παιδιού του, ενώ ο εισαγγελέας κατά την πρότασή του τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισής του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ωστόσο, η απόφαση του Εφετείου Αναστολών και η εισαγγελική πρόταση είχε πυροδοτήσει την έκρηξη της οικογένειας Φύσσα που ανέφερε με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο πως «δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές». Αποφυλάκιση Πατέλη

Υπενθύμιζε μάλιστα πως «πρωτοδίκως ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών, από την οποία έχει εκτίσει μόλις 30 μήνες (18 μήνες προσωρινά κρατούμενος και ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης).

Και υποστήριζε: «Όταν άλλοι κρατούμενοι με άλλα εθνολογικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά ζητούν την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, η ελληνική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της, ακόμα και κατά παράβαση ενίοτε των προϋποθέσεων του νόμου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ