Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μίχος με περιοριστικούς όρους – BINTEO

Θετική υπήρξε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Είχαν προηγηθεί απορριπτικές αποφάσεις σε προηγούμενα αιτήματά του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μίχος με περιοριστικούς όρους – BINTEO eurokinissi

Χ.Α – Νίκος Μίχος: Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο καταδικασμένος σε εξι έτη κάθειρξης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτής κρατείτο έως σήμερα στις φυλακές του Δομοκού, ενώ είχε κάνει δυο ακόμη φορές αίτηση αναστολής της ποινής με το δικαστήριο τότε να την απορρίπτει.

Πλέον, θα βρεθεί εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Χ.Α - Νίκος Μίχος

Χ.Α – Νίκος Μίχος: Αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα έδρας η απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Ν. Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Ά Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Στυλιανό Γρηγορίου. «Είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια» ανέφερε στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας ότι έχει εκτίσει (μαζί με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Ο Νίκος Μίχος, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και οπλοφορία, είχε υποβάλλει και τον περασμένο Σεπτέμβριο αίτημα αναστολής της ποινής μαζί με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, επίσης καταδικασμένο σε κάθειρξη 7 ετών ως διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Χ.Α - Νίκος Μίχος

Ωστόσο, τότε το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αρνούμενο να τους δώσει το χαρτί αποφυλάκισης. Αντιθέτως, τότε, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη.

BINTEO MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ