Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» (και) αυτό το νησί λόγω κορονοϊού

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει» γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» (και) αυτό το νησί λόγω κορονοϊού Freepik

Η Ίος φαίνεται πως βαδίζει στα βήματα της Μυκόνου, στην οποία επιβλήθηκαν για λίγες μέρες περιορισμοί λόγων έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού. Το επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί και στην Ίο!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει» γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα. Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος λόγω κορονοϊού

Γνωστοποίησε δε πως αύριο θα πάνε στην Ίο περισσότεροι από 30 αστυνομικοί από την Αττική, για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως στην Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και «γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί».

Οι αστυνομικοί έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους στη Σταμάτα Αναφερόμενος στην μεγάλη πυρκαγιά της Τρίτης, 27ης Ιουλίου, στη Σταμάτα χαρακτήρισε εντυπωσιακή την παρουσία των εναέριων μέσων, ενώ εξήρε τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών της Πυροσβεστικής και την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή η συγκεκριμένη περιοχή ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν επιλεγεί και καθαριστεί πλήρως.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι υπάρχει ένας ύποπτος για τη φωτιά αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ευθύνες για εμπρησμό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ