Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

COVID-19: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα μεταφοράς φορέων της νόσου από την Αστυνομία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID-19: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα μεταφοράς φορέων της νόσου από την Αστυνομία

Τα Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) Ταύρου και Αμυγδαλέζας απόκτησαν οχήματα οχήματα μεταφοράς φορέων της νόσου Covid-19, ώστε να εκτελούν ασφαλείς μεταγωγές.

Την ανακοίνωση της απόκτησης ειδικών αυτοκινήτων και μικρών λεωφορείων έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής Θωμάς Μπόζιαρης.

«Η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια (ταμείο εσωτερικής ασφάλειας) και κατανεμήθηκαν στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. και συγκεκριμένα: Από 1 μεταγωγικό Citroen Picaso (κατάλληλο με διαχωριστικό), από 1 μεταγωγικό IVECO 9 θέσεων κατάλληλα διαμορφωμένο και από 1 μεταγωγικό TEMSA λεωφορείο 28 θέσεων (κλούβα μεταγωγών με κελιά)».

Από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής τα οχήματα κατανεμήθηκαν στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ταύρου (250-300 θέσεων ) και Αμυγδαλέζας (800-1000 θέσεων ) ώστε να υπάρχει ασφάλεια κατά τις μεταφορές φορέων.

Αρχικά τα ειδικά κατασκευασμένα οχήματα τα είχε η ΕΛ.ΑΣ και είχαν δοθεί στις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης και είτε ήταν ακινητοποιημένα είτε τα χρησιμοποιούσαν σαν απλά περιπολικά για τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Ιδιαίτερα είναι τα τρία Citroen C4 Picasso, τα οποία αγοράστηκαν το 2013 και κατανεμήθηκαν στις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης και στο ΠροΚεΚΑ Ταύρου. Το 2018 η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε ακόμη 7 ίδια περιπολικά, τα οποία διανεμήθηκαν στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Αμυγδαλέζας, Ταύρου, Κορίνθου, Δράμας, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Λέσβου. Το πίσω μέρος όλων αυτών των αυτοκινήτων είναι πλήρως απομονωμένο από τον οδηγό και τον συνοδηγό, ντυμένο με ειδικό πλαστικό που το κάνει ουσιαστικά έναν κλωβό, και έχει τάπες αποστράγγισης ώστε να απολυμαίνεται και να πλένεται μετά από κάθε μεταφορά ασθενή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ