Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19: Ένας 49χρονος το πρώτο κρούσμα στη Νάξο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID-19: Ένας 49χρονος το πρώτο κρούσμα στη Νάξο

Ένας 49χρονος άνδρας θετικός στη νόσο Covid 19, εισήχθη στο νοσοκομείο Νάξου και αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για λιμενικό, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες ήταν σε αναρρωτική άδεια, σημαίνοντας συναγερμό στο Λιμεναρχείο Νάξου.

Ο 49χρονος προσήλθε στο νοσοκομείο του νησιού την Κυριακή (05.04.2020) το μεσημέρι με συμπτώματα του COVID – 19 και αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα με ό,τι επιβάλλει το πρωτόκολλο.

Αμέσως λήφθηκε δείγμα από τον ασθενή το οποίο στάλθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ, που επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας είναι φορέας του κορονοϊού.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Νάξου

Σας ενημερώνουμε ότι στις 05/04/2020 προσήλθε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ασθενής 49 ετών, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ο οποίος εξετάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου.

Από τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ έγινε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 06/04/2020 και στις 22:30 της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό Covid 19.

Έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και δρομολογείται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς.

Tο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή χρησιμοποίησε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα”, καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Νάξου.

πηγή: naxostimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ