Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Covid 19 – Ισπανία: 394 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο – Στους 1.720 αυξήθηκαν οι θάνατοι – Σε ανοιχτό νοσοκομείο μετατράπηκε εκθεσιακό κέντρο (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Covid 19 – Ισπανία: 394 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο – Στους 1.720 αυξήθηκαν οι θάνατοι – Σε ανοιχτό νοσοκομείο μετατράπηκε εκθεσιακό κέντρο (βίντεο)

Μέσα σε 24 ώρες, ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 394 μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, αύξηση της τάξης του 30%, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ισπανία επικαλούμενα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για 15 ακόμα μέρες

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 28.572 περιστατικά από 24.926 της προηγούμενης καταμέτρησης που είχε δημοσιοποιηθεί χθες, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές αναφορές.

H ισπανική κυβέρνηση πήρε την απόφαση για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανέφεραν σήμερα οι εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo». Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε την απόφαση τις κυβέρνησης στα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης μέσω μιας βιντεοκλήσης. Η επιβολή της κατάστασης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύει όλες τις αναγκαίες μετακινήσεις

Την ίδια στιγμή, το εκθεσιακό κέντρο Ifema στη Μαδρίτη μετατρέπεται σε ανοιχτό νοσοκομείο.

Ήδη, αργά το βράδυ του Σαββάτου υποδέχθηκε τους πρώτους 200 ασθενείς από διάφορα νοσοκομεία, που πια έχουν φτάσει στα όρια τους. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η El Pais, επικαλούμενη ανακοίνωση της περιφέρειας της Μαδρίτης, σε πρώτη φάση η νέα ανοιχτή μονάδα θα φιλοξενήσει 1.300 συμβατικές κλίνες και 96 κλίνες ΜΕΘ.

Επίσης, θα υπάρχει μια περιοχή με έως και 200 κρεβάτια για την άμεση περίθαλψη όσων καταφτάνουν με συμπτώματα από νοσοκομεία.

Η εγκατάσταση έχει 3.000 κρεβάτια και έχει τη δυνατότητα επέκτασης του αριθμού των κλινών σε έως και 5.000 αν χρειαστεί.

Από την Παρασκευή οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε αρκετά νοσοκομεία της Μαδρίτης λειτουργούσαν ήδη στο διπλάσιο των δυνατοτήτων τους και έτσι κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ