Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

COVID-19 και σωφρονιστικά καταστήματα: Οι δράσεις της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και κρατουμένων

Το έργο που υλοποιείται θα παρουσιαστεί σε ημερίδα από τον γενικό γραμματέα, Κ. Παπαθανασίου την Παρασκευή 9 Ιουνίου, με ομιλητές στελέχη της Γενικής Γραμματείας και εκπρόσωπους του ιατρικού κλάδου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID-19 και σωφρονιστικά καταστήματα: Οι δράσεις της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και κρατουμένων ggap.gov.gr

Περιορίζουμε την μετάδοση του κορονοϊού, αντιμετωπίζουμε άμεσα τον κίνδυνο διασποράς COVID-19 στα σωφρονιστικά καταστήματα, ελέγχουμε τα κρούσματα είναι το τρίπτυχο που περιλαμβάνουν οι δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, το έργο “Δράσεις αντιμετώπισης της COVID-19 της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής” που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα παρουσιάσει σε Συνέντευξη Τύπου / Ημερίδα Ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στην αίθουσα του ισογείου του κτιρίου Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι.

Στο πλαίσιο της ημερίδας για την πρόληψη & τον περιορισμό στη σωφρονιστική κοινότητα θα μιλήσουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας και εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου.

Όπως αναφέρεται, το έργο αφορά στη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των κρατουμένων στα 35 καταστήματα κράτησης της χώρας με την εφαρμογή μέτρων μείωσης και αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19.

Ειδικότερα, αφορά στις δράσεις άμεσης αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, οι οποίες πέτυχαν τον περιορισμό των κρουσμάτων και τον έλεγχο της διασποράς στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αλλά και τη συνεχιζόμενη λήψη μέτρων που αποτελούν διαρκές μέλημα της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

COVID-19 στα σωφρονιστικά καταστήματα: Το πρόγραμμα της συνέντευξης- ημερίδας

Χαιρετισμοί

Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου, Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ομιλητές

* Ιωάννης Λαμπράκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής

– «Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του COVID-19 στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής»

– «Δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη βελτίωση των παροχών υγείας στα Σωφρονιστικά Καταστήματα»

* Γεώργιος Θραψανιώτης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Σωφρονιστικών Καταστημάτων και Διαχείρισης Κρίσεων

«Ο ρόλος του φυλακτικού προσωπικού στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της διασποράς του COVID-19 στα Σωφρονιστικά Καταστήματα»

* Στέργιος Γεωργούλας, Ειδικός Παθολόγος Ειδικού Κέντρου Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ε.Κ.Υ.Κ.Κ.)

«Η συμβολή του Ειδικού Κέντρου Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19»

* Καλλιόπη Διακογεωργίου, Νοσηλεύτρια Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι (Σ.Κ. Κορυδαλλού Ι)

«Η συμβολή του ιατρείου του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ