Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Φυλακές Τρικάλων: Δραματική έκκληση για μέτρα απευθύνουν οι υπάλληλοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακές Τρικάλων: Δραματική έκκληση για μέτρα απευθύνουν οι υπάλληλοι

Έκκληση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη απευθύνει η Ένωση υπαλλήλων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρικάλων, για τη λήψη περαιτέρω μέτρων, επισημαίνοντας σε επιστολή της τα προβλήματα στη λειτουργία των φυλακών, τα οποία επιβαρύνονται σημαντικά με την κρίση της νόσου Covid 19.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας trikalavoice.gr αυτή τη στιγμή στις φυλακές Τρικάλων κρατούνται 700 άτομα, όταν η δυναμικότητα είναι για μόλις 600.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Γ.Γ.Κ. Τρικάλων, προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη οποία ζητούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα:

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ιστορικών γεγονότων που πλήττουν τόσο την κοινωνία μας όσο και την ανθρωπότητα γενικότερα. Καταστάσεις πρωτόγνωρες για την γενιά μας των οποίων αγνοούμε ακόμα την κατάληξη τους.

Κορονοϊός – Φυλακές Τρικάλων: Δραματική επιστολή

Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο εξελίξεων αξίζει να μνημονεύσουμε προσπάθεια όλων των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και ιδίως του φυλακτικού προσωπικού το οποίο δεν δύναται να ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ και παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αγωνίζεται καθημερινά με ζήλο για να ανταπεξέλθει και να εφαρμόσει πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας (COVID-19).

Αυτές τις ημέρες όμως γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που μας ανησυχούν ιδιαίτερα τα οποία και δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε:

  • Πρώτο και κύριο γεγονός είναι ο μεγάλος όγκος κρατουμένων στο Κατάστημά μας το οποίο αριθμεί περί τους 700 κρατουμένους διαθέτοντας μόλις 600 κλίνες. Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι οι 100 επιπλέον κρατούμενοι δημιουργούν μείζον πρόβλημα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία όσο και στην ασφάλεια του καταστήματος καθώς και στην αποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης και πρόληψης του ιού αφού υπάρχει μεγάλος συνωστισμός ατόμων μέσα σε κάθε κελί. Επιπροσθέτως συνεχίζεται η εκτέλεση μεταγωγών κρατουμένων από και προς το Κατάστημά μας παρά την υπ΄ αριθμών. 3142οικ./18-3-2020 περί αναστολής λειτουργίας της Κ.Ε.Μ. και αναστολή εκτέλεσης μεταγωγών – επαναμεταγωγών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από τις 18-3-2020 όπου και ισχύει η διαταγή του Υπουργείου έχουν μεταχθεί στο κατάστημα μας 5 κρατούμενοι. Μήπως κάποιοι έχουν άγνοια κινδύνου της σοβαρής κατάστασης που βιώνουμε.. ;
  • Μείζονος σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες ημέρες είναι και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού κατά την Β’ νυχτερινή βάρδια. Παρακαλούμε τη Διοίκηση του Καταστήματος όπως επανδρώσει το 2ο Νυχτερινό καθότι περί τους 700 κρατούμενους στο ΚΚ Τρικάλων εν μέσω Πανδημίας μένουν χωρίς νοσηλεία. Επίσης δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν ιατρικά περιστατικά εντός αυτού με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία πρώτων βοηθειών. Θα θέλαμε να μας ενημερώσει η Διοίκηση ποιος καλείτε να κάνει τις ιατρικές γνωματεύσεις, αλλά και να μεταβιβάσει ιατρικά απόρρητα για τη μεταγωγή των κρατουμένων στο Νοσοκομείο;
  • Τέλος επικροτούμε μεν τα μέτρα ασφαλείας όσων αφορά το ωράριο λειτουργίας των Διοικητικών Υπαλλήλων, ζητούμε δε και θεωρούμε ορθό και δίκαιο την αντίστοιχη εφαρμογή τους στο τμήμα της φύλαξης στο μέτρο που είναι δυνατόν, καθώς όλοι οι υπάλληλοι θα πρέπει να προστατεύονται και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες απέναντι σε αυτή τη πανδημία, καθώς να μην ξεχνάμε ότι άμεσα εκτίθενται και οι οικογένειές τους στη πανδημία αυτή.
  • Παρά την άμεση αντίδραση του Υπουργείου μας να μας προμηθεύσει με ιατρικό υλικό (μάσκες – γάντια – αντισηπτικά), σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να μπορέσουμε να δουλέψουμε καθημερινά με τις συνθήκες υγιεινής που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ για να προστατευτούμε αλλά και να προστατεύσουμε τους κρατούμενους. Ζητούμε το Υπουργείο να μας προμηθεύσει με περισσότερα υλικά για να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στα μέτρα λήψεις.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βγούμε γρήγορα από αυτήν την δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει υγιείς και αλώβητοι και να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα”, καταλήγει η επιστολή την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΔΣ του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ