Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

COVID 19 – Λονδίνο: Πέθανε στο διαμέρισμά της, αφού της είπαν ότι δεν είναι προτεραιότητα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID 19 – Λονδίνο: Πέθανε στο διαμέρισμά της, αφού της είπαν ότι δεν είναι προτεραιότητα

Η Kayla Williams, 36 ετών και μητέρα τριών παιδιών, πέθανε το Σάββατο 21 Μαρτίου, στο σπίτι της στο Peckham μια μέρα μετά την κλήση της στο 999, με την υποψία για Covid 19, την παλαιότερη τηλεφωνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στον κόσμο. Της είπαν να φροντίσει τον εαυτό της στο σπίτι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Guardian, πολλοί θα είναι αυτοί που αναρωτιούνται, “μήπως είναι αυτή η τακτική;”

Τα έγγραφα που είδε ο συντάκτης του άρθρου επιβεβαιώνουν ότι η περίπτωσή της αντιμετωπίστηκε ως κρούσμα Covid-19.

Ο σύζυγός της Ουίλιαμς, εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμάτων, δήλωσε ότι η σύζυγός του είχε βήχα, υψηλό πυρετό και σοβαρό πόνο στο στήθος και το στομάχι, όταν κάλεσε το 999 την Παρασκευή. “Κάλεσα το 999 επειδή η γυναίκα μου είχε δύσπνοια, έκανε εμετό και είχε πόνους στο στομάχι της. Καθώς μιλούσα μαζί τους, χειροτέρευε και εκείνοι μου είπαν να την τοποθετήσω στο πάτωμα, με το σώμα της επίπεδο».

Έστειλαν κάποιον στις 8.32 π.μ., ο οποίος πραγματοποίησε κάποιες εξετάσεις, είπε ο Ουίλιαμς. “Το νοσοκομείο δεν θα τη δεχθεί, καθότι δεν είναι προτεραιότητα, μου είπαν και βγήκαν έξω για να γράψει την έκθεσή τους.”

Ο Ουίλιαμς υπογράμμισε ότι η κατάσταση της συζύγου του επιδεινώθηκε την επόμενη μέρα. Ετοίμασε το μπάνιο της το πρωί και τη βοήθησε να ντυθεί. Μετά από λίγη ώρα πήγε στο μπροστινό δωμάτιο όπου ξεκουραζόταν για να τη βρει και την είδε με το κεφάλι κάτω. “Ήταν ήδη νεκρή”, δήλωσε.

“Την έβαλα στο πάτωμα – γιατί αυτό μου είπαν να κάνω, όταν ξανακάλεσα το 999.  Μου είπαν επίσης να βάλω το χέρι μου στο στήθος της και να της παρέχω τις πρώτες βοήθειες.”

Τρία αυτοκίνητα και ένα ασθενοφόρο έφτασαν στο σπίτι του λίγο αργότερα. Τα πληρώματα προσπάθησαν να αναβιώσουν τη σύζυγό του, αλλά ήταν πια αργά.

Ο Ουίλιαμς, 49 ετών, δήλωσε ότι η αστυνομία όταν επισκέφθηκε αργότερα το σπίτι του, δεν εισήλθε στο διαμέρισμά του. “Στάθηκαν στο κατώφλι και δεν έμπαιναν όταν τους ζήτησα”.

Μια ώρα αργότερα ειδικό συνεργείο την έβγαλε έξω από το σπίτι, με ειδικές στολές, μάσκες και γάντια. “Καλύπτουν και τα πόδια τους, με ειδικά παπούτσια. Τι συμβαίνει σκέφτηκα; Αυτό δεν είναι σωστό”.

Ο Ουίλιαμς δήλωσε ότι περιτύλιξαν το πρόσωπο της γυναίκας του, αμέσως μετά το σώμα της σφιχτά και το έβαλαν σε μια σακούλα σώματος, δηλαδή τήρησαν όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται σε ένα θάνατο από μολυσματικές ασθένειες.

Από τότε δεν έχει ακούσει τίποτα. “Με έχουν αφήσει εδώ και μου τόνισαν ότι πρέπει να απομονωθώ. Δεν μου έχουν πει τίποτα άλλο. Είμαι διαβητικός και παίρνω ινσουλίνη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να απομονωθώ.

Έγγραφα που είδε η εφημερίδα, αφότου ολοκληρώθηκε η έρευνα από την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, μετά την πρώτη επίσκεψή τους, δείχνουν ότι η Kayla Williams υπέφερε από τη νόσο Covid 19.

Οι συμβουλές που δόθηκαν ήταν “αυτο-φροντίδα, χρήση αντιπυρετικών και αύξηση τροφίμων / υγρών”…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ