Σάββατο 28 Μαϊου 2022

COVID-19 – Νέα Υόρκη: Θετική στον κορονοϊό μια τίγρης – Την κόλλησε φύλακας του πάρκου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID-19 – Νέα Υόρκη: Θετική στον κορονοϊό μια τίγρης – Την κόλλησε φύλακας του πάρκου

Το θετικό κρούσμα που για πρώτη φορά αφορά περίπτωση άγριου ζώου, επιβεβαίωσε το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα. Πρόκειται για μία τίγρη στο ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης.

Πέρα από την Νάντια, ακόμα δυο τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα.

Πιθανολογείται ότι η Νάντια που είναι 4 ετών, κόλλησε από κάποιον φύλακα του πάρκου, ενώ άλλα έξι αιλουροειδή παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού. Ο ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης παραμένει κλειστός στο κοινό από τις 16 Μαρτίου.

Τα συμπτώματα που έχει η 4χρονη τίγρης είναι έντονος βήχας, κάτι που κίνησε υποψίες και οι υπεύθυνοι προχώρησαν άμεσα στις εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ο φύλακας που μετέδωσε τον κορονοϊό στη τίγρη δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Καθώς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση άγριου ζώου που νοσεί, οι υπεύθυνοι του πάρκου σκοπεύουν να μοιραστούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και της έρευνας με άλλους ζωολογικούς κήπους προκειμένου να προφυλάξουν τα άγρια ζώα αλλά και να εξετάσουν τους τρόπους μετάδοσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης, «αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε από εμάς γνωρίζει οπουδήποτε στον κόσμο πως ένα άτομο μόλυνε ζώο και το ζώο αρρώστησε».

Πέρα από την Νάντια, ακόμα δυο τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα, παρουσιάζοντας μειωμένη όρεξη αλλά είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να αναρρώσουν.

Νέα μελέτη από την Κίνα, μάλιστα διαπίστωσε ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια άλλα είδη μπορούν να μολυνθούν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ