Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Covid 19: Τα μεσάνυχτα σταματούν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Covid 19: Τα μεσάνυχτα σταματούν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

Όλες οι επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία και την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα, σταματούν από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα ακόμη προληπτικό μέτρο με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά της νόσου Covid 19.

Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση του μέτρου που ισχύει για Ιταλία και Ισπανία, ενώ υπενθυμίζεται πως με την Τουρκία είναι κλειστά και τα χερσαία σύνορα.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι το μέτρο αφορά στον «προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.

β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ