Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022

COVID-19: Τι απαντά η Εκκλησία για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID-19: Τι απαντά η Εκκλησία για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου

Σχετικά με την πραγματοποίηση ή μη των λιτανειών του Δεκαπενταύγουστου απαντά η Εκκλησία, δια του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, στην κυβέρνηση, η οποία τις αναστέλλει για όλο τον Αύγουστο.

Ωστόσο η Εκκλησία επιμένει ότι θα πραγματοποιηθούν υπό αυστηρού όρους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου,

«Η τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιήται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος, σε παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υποστηρίζει πως δεν υπήρξε σύσταση από την Εκκλησία για αναστολή των λιτανειών, όπως επίσης και ότι κανείς δεν ενημέρωσε για την απόφαση την Ιερά Σύνοδο, η οποία έμαθε τα νέα από τα ΜΜΕ, κατά τον ίδιο.

«Οι λιτανείες θα γίνουν μια φορά για τη γιορτή της Παναγίας και αυτό θα γίνει κυρίως σε μεγάλες πανηγύρεις», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Στα χωριά μας δηλαδή που εορτάζουν, υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ