Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

COVID 19: Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τη νόσο (10306)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID 19: Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τη νόσο (10306)

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης ανέλαβαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Διευθυντής Καθ. Λάμπης Παπαγεωργίου).

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα Παθολογικό Άγχος, Παθολογικό Φόβο, Πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Η τεράστια ανταπόκριση που υπήρξε από τους πολίτες της χώρας έδειξε και δείχνει τη μεγάλη αναγκαιότητα που υφίσταται αυτές τις κρίσιμες ώρες, για ενδυνάμωση και ψυχική στήριξη των συμπολιτών μας καθ’ υπαγόρευση της αδιαπραγμάτευτης οδηγίας που λέει ΝΑΙ στη ΖΩΗ και συμπυκνώνεται στο Τρίπτυχο:

«Σώμα Υγιές, Ψυχή Εύπορος, Φύση Ευπαίδευτος»

Η γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης: 10306

• Ψυχολογική Υποστήριξη από έγκριτους Ψυχολόγους

• Ψυχιατρική αξιολόγηση & Συμβουλευτική

• Ψυχολογική Υποστήριξη για Θέματα Παιδιού & Οικογένειας

• Ψυχολογική Υποστήριξη για την Επαγγελματική Εξουθένωση Εργαζομένων στο Πεδίο της Υγειονομικής Περίθαλψης

• Κοινωνική Αρωγή από Ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών.

Συμμετέχουν Ενεργά:

• Α’ Ψυχιατρική Κλινική Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αιγινήτειο Νοσοκομείο

• Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

• Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ

• Το Χαμόγελο του Παιδιού

Σημειώνεται ότι τον Επιστημονικό Συντονισμό του Συνολικού Εγχειρήματος Επωμίζεται η Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, η οποία ααποτελείται από τους, Μαρίνα Οικονόμου, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Γιάννη Ζέρβα, Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Ελένη Λαζαράτου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Φραγκίσκο Γονιδάκη, Επίκουρο Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ και τελεί υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ & Διευθυντή της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Λάμπη Παπαγεωργίου.

Μένουμε σπίτι και Επικοινωνούμε

“Υπολογίζουμε ότι η Χειμέρια Νάρκη (κληροδότημα της Φύσης για να ξεπεραστεί ο Χειμώνας) μπορεί να λειτουργήσει ως χρήσιμη οδηγός παράσταση για να αντιπαρέλθουμε τον «Χειμώνα» που επάγει το COVID-19”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι φορείς της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ