Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

COVID-19 – Βόλος: Η 30χρονη έγκυος που βρέθηκε θετική στη νόσο μιλά για την εμπειρία της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID-19 – Βόλος: Η 30χρονη έγκυος που βρέθηκε θετική στη νόσο μιλά για την εμπειρία της

Στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται από χθες η 30χρονη μέλλουσα μητέρα από τον Βόλο, η οποία μετά από συμπτώματα πυρετού και βήχα που εμφάνισε, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Όπως εξήγησε η κοπέλα είχε έρθει σε επαφή με δυο Έλληνες, που είχαν έρθει πρόσφατα από την Γερμανία, ωστόσο τα τεστ που διενεργήθηκαν και στους δυο βγήκαν αρνητικά.

Η γυναίκα διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και σήμερα όπως αναφέρει στο newsit.gr ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης είναι αρκετά καλύτερη στην υγεία καθώς τα συμπτώματα έχουν αρχίσει να υποχωρούν:

“Νοσηλεύεται από χθες που ήρθε σε θάλαμο αρνητική πίεσης. Είναι 30 ετών και βρίσκεται στην 25η εβδομάδα κύησης. Ήρθε με συμπτώματα πυρετού, κοντά στο 38 και με λίγο βήχα. Σήμερα τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει καθώς δεν έχει πυρετό”.

Πρώτο μοριακό τεστ στον Βόλο

“Είχε κάνει τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο στο Βόλο, που την έδειξε θετική στον κορονοϊό. Ο έλεγχος ήταν μοριακού τύπου, που σημαίνει πως το αποτέλεσμα είναι έγκυρο, ωστόσο και εμείς της πήραμε δείγμα και κατά το μεσημεράκι περιμένουμε το αποτέλεσμα. Πήραμε δείγμα και στον 29χρονο σύζυγο της”.

Αρνητικοί στο τεστ οι δυο Έλληνες από την Γερμανία

“Όπως ενημερωθήκαμε είχε έρθει σε επαφή την περασμένη Τετάρτη με δυο Έλληνες ομογενής της Γερμανίας, οι οποίοι έκαναν τεστ, τα οποία όμως βγήκαν αρνητικά στον κορονοϊό.

Είναι πρόσωπα που γνωρίζει το ζευγάρι, καθώς ανήκουν στο στενό τους περιβάλλον. Από κει και πέρα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες, καθώς θα ξεκινήσουν και οι απαραίτητες ιχνηλασίες, σε πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ