Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

COVID19 – Μαγιορκίνης: Πιθανό να δούμε 500 κρούσματα τις επόμενες μέρες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID19 – Μαγιορκίνης: Πιθανό να δούμε 500 κρούσματα τις επόμενες μέρες

 

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», υπογράμμισε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να “δούμε 500 κρούσματα της νόσου Covid-19 τις επόμενες μέρες» και τόνισε με νόημα πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου καθώς από 10 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα, φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων την Τετάρτη, ο καθηγητής είπε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για τα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους.

«Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ