Δ. Αναστασόπουλος: “Οι δικηγόροι πρέπει να είναι παρόντες στα συμβόλαια ακινήτων” – Η εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e- ΘΕΜΙΣ

Η διημερίδα για το “Δίκαιο των Ακινήτων” που διοργανώθηκε. Η προστασία ευάλωτων οφειλετών, οι Golden Visa, αλλά και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Αναστασόπουλος: “Οι δικηγόροι πρέπει να είναι παρόντες στα συμβόλαια ακινήτων” – Η εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e- ΘΕΜΙΣ dikastiko.gr

Δικηγόροι και ακίνητα ήταν μεταξύ άλλων το διακύβευμα της Διημερίδας της 1ης και 2ας Μαρτίου που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Νομικών E- Θέμις, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Φορολογικού Δικαίου του ΚΕΔΙΒΙΜ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του συνδυασμού «Με το Δικηγόρο» του Δ. Αναστοσόπουλου, ο οποίος τόνισε το επίκαιρο της Διημερίδας στην δικηγορική καθημερινότητα, αλλά και την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης των συναδέλφων, καθώς επίσης και την ανάγκη επαναφοράς της παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε γενικότερα Πρακτικά και Θεωρητικά Ζητήματα Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενώ η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στράφηκε στην την προστασία των ευάλωτων οφειλετών, αλλά τις νομικές προεκτάσεις της Golden Visa.

δικηγόροι και ακίνητα

dikastiko.gr

Ζ. Σταυρόπουλος: Η σημασία της ψηφιοποίησης

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας, Ζώης Σταυρόπουλος επεκτάθηκε σε θέματα που αφορούν το Κτηματολόγιο, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για την πορεία της ψηφιοποίησης των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων, αλλά και για το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ζωγράφου και την ενσωμάτωσή του στο Κτηματολόγιο. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά και συνδρομή των συναδέλφων μας στην διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων του Κτηματολογίου, ώστε να βελτιωθεί η ροή καταχώρησης των πράξεων.

Την πρώτη ημέρα της Διημερίδας παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Πρόεδρος του ΟΟΕ, Κώστας Κόλλιας, ο Πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στον τομέα των Ακινήτων και συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της E- Θέμις για την εξαιρετική διοργάνωση.

Δικηγόροι και ακίνητα: Η συνεισφορά τους στη διεκπεραίωση υποθέσεων

Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίστηκε η σημαντική συνεισφορά και συνδρομή των δικηγόρων στην διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων του Κτηματολογίου, ώστε να βελτιωθεί η ροή καταχώρησης των πράξεων.

Όπως αναφέρθηκε για την εκδήλωση, οι εξακόσιοι περίπου δικηγόροι που «παρακολούθησαν τη Διημερίδα τόσο διά ζώσης, όσο και διαδικτυακά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές και ιδιαίτερα κατατοπιστικές εισηγήσεις από τους εκλεκτούς μας ομιλητές, οι οποίες κάλυψαν όλο το φάσμα του Δικαίου των Ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις κινήθηκαν γύρω από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, τις οικονομικές εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων, την προστασία των ευάλωτων οφειλετών, τις νομικές προεκτάσεις της Golden Visa, αλλά και γενικότερα Πρακτικά και Θεωρητικά Ζητήματα Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, τόσο για την ποικιλία των θεμάτων, όσο και για την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ