Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022

Δ. Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Κάνει λόγο για αρνησιδικία της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν επί της ουσίας απόφαση για το αίτημά του, βάσει του οποίου επιδίωκε μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού dikastiko

Προσφυγή κατάθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για το ζήτημα της μεταγωγής του, παρά το γεγονός πως ο αρχιεκτελεστής της 17Ν έχει ήδη υποβάλλει επίσημο αίτημα για υφ’ όρων απόλυση έχοντας συμπληρώσει 19 χρόνια φυλάκισης.

Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο ΑΕΔ για τη μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού

Αυτή τη φορά η προσφυγή κατατέθηκε ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, ζητώντας να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Για αρνησιδικία κάνει λόγο στην αίτησή του ενώπιον του ΑΕΔ, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά η άρνηση της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο ΑΕΔ για τη μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού

Υπενθυμίζεται, ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κατέλθει σε μακροχρόνια απεργία πείνας, όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου, αποφάσισε τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ