Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

Δ.Σ. Πειραιά για Πέραμα: Σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές

Ο Σύλλογος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την επαρκή ή μη εκπαίδευση των οργάνων της τάξης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ.Σ. Πειραιά για Πέραμα: Σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αναφορικά με την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα όπου ένας νεαρός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο Σύλλογος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την επαρκή ή μη εκπαίδευση των οργάνων της τάξης, ενώ ζητεί τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και καταδικάζει τη διεξαγωγή «τηλεδικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά τη συνεδρίασή του στις 02/11/2021, με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πέραμα στις 23/10/2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου από αστυνομικά όργανα:

– Εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την επαρκή ή μη εκπαίδευση των οργάνων της τάξης, ώστε να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και τον απαιτούμενο επαγγελματισμό οι πολίτες που φέρονται να τελούν αξιόποινες πράξεις.

– Ζητεί τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με τις επιταγές των νόμων που ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται για το σύνολο των ελλήνων πολιτών, χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, η οποία είναι ανεπίτρεπτη σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα.

– Καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη διεξαγωγή «τηλεδικών», πολύ δε περισσότερο τη συμμετοχή σε αυτές των δικηγόρων, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπό δικαστική διερεύνηση υποθέσεις.

– Εκφράζει την ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας (όπως η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Β. Αρχιμανδρίτη στα Εξάρχεια), υπενθυμίζοντας ότι τα αστυνομικά όργανα έχουν ως καθήκον την προστασία των πολιτών και των ατομικών τους δικαιωμάτων και οφείλουν να συμμορφώνονται και να τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους. Καλεί δε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πατάξουν κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορές.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ