Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ο εκσυγχρονισμός και η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης – Θεματικό πάνελ με συμμετοχή του Κώστα Τσιάρα

Όλες οι πτυχές για τη νέα εποχή στη Δικαιοσύνη αναλύθηκαν στο πάνελ που διοργάνωσε η THESSALONIKI HELEXPO FORUM 2021.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο εκσυγχρονισμός και η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης – Θεματικό πάνελ με συμμετοχή του Κώστα Τσιάρα eurokinissi

Επιτάχυνση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης: μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, εκσυγχρονισμός των θεσμών, επιτάχυνση σε βάρος της ποιότητας, διασφάλιση των συναλλαγών, υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών.

Είναι μερικά μόνον από τα θέματα που θα αναπτύχθηκαν στο θεματικό πάνελ της THESSALONIKI HELEXPO FORUM 2021 και στο οποίο συμμετείχε  ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. LIVE ΔΕΘ: Ο εκσυγχρονισμός και η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης

Ο ίδιος, πάντως, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως «αναμορφώσαμε το νομικό μας οπλοστάσιο», ενώ χαρακτήρισε «τομή, που βαίνει σε φάση ολοκλήρωσης» την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών.

«Έχουμε διανύσει ένα πολύ μεγάλος μέρος της διαδρομής για μία σύγχρονη Δικαιοσύνη που μπορεί να ανταποκρίνεται σε ανάγκες και κελεύσματα των καιρών», ανέφερε δίνοντας έμφαση και στις αλλαγές που προωθούνται στους Κώδικες.

Στο πάνελ θα συμμετείχαν επίσης ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Μαρία Χασιρτζόγλου, αρεοπαγίτης- τέως Διευθύντρια Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για την κατεύθυνση της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ο Αθανάσιος Καΐσης, δικηγόρος- ομότιμος καθηγητής Νομικής και πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΔΙΠΑΕ, ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Στάθης Κουτσοχήνας, ΔρΝ Δικηγόρος- πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ