Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Παρουσίαση νέου Δικαστικού Χάρτη- Γ. Φλωρίδης: “Επιταχύνουμε έως 24% το χρόνο απονομής Δικαιοσύνης” – Ι. Μπούγας: “Πεποίθηση ότι θα πετύχουμε να εκδίδεται τελεσίδικη απόφαση σε 630 ημέρες”

Το πλέγμα πρωτοβουλιών που μαζί με το Δικαστικό Χάρτη θα φέρει πλήρη αλλαγή στο δικαστικό σύστημα της χώρας και θα το οδηγήσει να φτάσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρουσίαση νέου Δικαστικού Χάρτη- Γ. Φλωρίδης: “Επιταχύνουμε έως 24% το χρόνο απονομής Δικαιοσύνης” – Ι. Μπούγας: “Πεποίθηση ότι θα πετύχουμε να εκδίδεται τελεσίδικη απόφαση σε 630 ημέρες” (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα, για τον νέο Δικαστικό Χάρτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο δικαστικός χάρτης της χώρας θα τεθεί σε λειτουργία στις 16/9/2024, δηλαδή με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, αφού σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπάρχει δεδομένος χρονικός ορίζοντας εφαρμογής:

-Θα πρέπει έως τις 16/9/2024 να εφαρμοστεί το 40% της μεταρρύθμισης

-Να είναι πλήρως εφαρμοσμένη έως 31/12/2025

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τελικό σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή, με επιμέλεια του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα, κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του με το νέο δικαστικό έτος. Μικρή εξαίρεση η Αττική, όπου θα λειτουργήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος του άμεσα, αλλά ελλείψει κτιριακών εγκαταστάσεων, τα νέα περιφερειακά Πρωτοδικεία (3 τελικά) θα λειτουργήσουν ως τέτοια από το 2026. Το ίδιο θα συμβεί και για τον Πειραιά (2 τελικά Περιφερειακά Πρωτοδικεία).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ