Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Δεν θα εκδοθεί στη Γερμανία Έλληνας που κατηγορείται για απάτη – «μαμούθ» 15,3 εκατ. ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεν θα εκδοθεί στη Γερμανία Έλληνας που κατηγορείται για απάτη – «μαμούθ» 15,3 εκατ. ευρώ

Αρνητικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης στο αίτημα των Γερμανικών αρχών να εκδοθεί Έλληνας, 51 ετών, στον οποίο καταλογίζεται απάτη – «μαμούθ», με μετοχές εταιρειών.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές αποφάσισαν πως δεν πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, δεχόμενοι τους ισχυρισμούς των υπερασπιστών του ότι τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα είναι ασαφή ως προς τον ακριβή προσδιορισμό του τόπου και χρόνου τέλεσης της φερόμενης απάτης. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, οι όποιες έκνομες ενέργειες -εάν τελέστηκαν- έγιναν επί ελληνικού εδάφους.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του γεννημένου και μεγαλωμένου στην πόλη Ντίσελντορφ, Έλληνα, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος, σύμφωνα με το οποίο η εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη προσδιορίζεται σε 15,3 εκατ. ευρώ και φέρεται να συνδέεται με μετοχές «ανύπαρκτων» εταιρειών που πούλησε σε Γερμανούς επενδυτές. Κατά το ίδιο ένταλμα, οι φερόμενες πωλήσεις έγιναν μέσω τηλεφωνικών κέντρων και με τη συνδρομή δύο ακόμη κατηγορούμενων προσώπων.

Ο ίδιος δήλωσε σε προγενέστερο διάστημα «σύμβουλος επιχειρήσεων» και αρνήθηκε την κατηγορία ενώ υποστήριξε ότι το διάστημα που περιγράφουν οι Γερμανοί ότι διέπραξε το αδίκημα, είχε ήδη μετακομίσει στην Ελλάδα για να φροντίσει τους γονείς του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ