Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Δεύτερη μέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή: Μάχη ελαφρυντικών και ποινές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεύτερη μέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή: Μάχη ελαφρυντικών και ποινές

Πράξη δεύτερη σήμερα για την ιστορική απόφαση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ανακοινώνει σήμερα τα ελαφρυντικά που θα χορηγήσει στους κατηγορούμενους και πιθανόν – αργά το απόγευμα- τις τελικές ποινές, σε μια μακρά διαδικασία.

Οι κατηγορούμενοι έχουν ζητήσει σειρά ελαφρυντικών (σύννομου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας , καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ακόμα και μη εύλογης διάρκειας της δίκης) και αρχικά η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου θα προτείνει την χορήγησή τους ή όχι.

Στη συνέχεια θα αποσυρθεί το δικαστήριο προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του. Η χορήγηση των ελαφρυντικών είναι καθοριστική για την επιμέτρηση της ποινής καθώς την μειώνει αισθητά.

Τι θα γίνει με τις ποινές

Μετά την χορήγηση ή μη των ελαφρυντικών το δικαστήριο θα υπάρξει εισαγγελική πρόταση για την επιμέτρηση της ποινής κάθε κατηγορουμένου . Ακολούθως θα γίνει νέα διάσκεψη των δικαστών για την επιβολή κάθε ποινής και στη συνέχεια θα γίνει η ανακοίνωση της συνολικής ποινής για καθέναν από τους καταδικασθέντες. Αυτή η διαδικασία θα είναι πολύωρη και επίπονη και πιθανόν θα εξαντλήσει τη διαδικασία, εκτός κι αν το δικαστήριο προχωρήσει μέχρι τέλους.

Κι αυτό γιατί η πραγματική μάχη είναι αυτή των αναστολών εκτέλεσης των ποινών δεδομένου ότι από αυτή θα κριθεί πόσοι και ποιοι από τους κατηγορουμένους θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Να σημειωθεί πάντως πως η χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής δεν έχει να κάνει ούτε με την βαρύτητα του αδικήματος ούτε με το ύψος της ποινής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ