Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Διαχρονικός Ποινικός Κώδικας: Με ένα “κλικ” παρατίθενται σε ψηφιακή μορφή όλες οι τροποποιήσεις από το 1985

Το νέο ψηφιακό έργο που περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις, κατ’ άρθρον, του Ποινικού Κώδικα. Αποτελείται από 800 περίπου σελίδες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαχρονικός Ποινικός Κώδικας: Με ένα “κλικ” παρατίθενται σε ψηφιακή μορφή όλες οι τροποποιήσεις από το 1985 freepik

Στη διάθεση όλου του Νομικού Κόσμου βρίσκεται πλέον ο νέος Ψηφιακός Κώδικας, όπου με ένα «κλικ» στο άρθρο που ενδιαφέρει, παρατίθενται όλες οι τροποποιήσεις του συγκεκριμένου άρθρου από το 1985 έως και σήμερα.

«Η χρήση του Ψηφιακού Κώδικα είναι ιδιαίτερα ευχερής, καθότι με ένα «κλικ» στο άρθρο που ενδιαφέρει, παρατίθενται όλες οι τροποποιήσεις του συγκεκριμένου άρθρου από το 1985 έως και σήμερα. Πρόκειται για το σημαντικότερο, μέχρι σήμερα, επιστημονικό έργο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και πολύτιμο εργαλείο για κάθε Νομικό» όπως αναφέρει η πρόεδρος και εκ νέου υποψήφια της ΕνΔΕ Μαργαρίτα Στενιώτη.

«Ο νέος διαχρονικός Ποινικός Κώδικας της ΕΝΔΕ, αποτελούμενος από 800 περίπου σελίδες, αποτελεί γεγονός και θα διανεμηθεί άμεσα σε όλους τους Συναδέλφους σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και σε οποιονδήποτε Νομικό απευθυνθεί στην Ένωσή μας. Η άμεση αναζήτηση κάθε διάταξης με όλες τις τροποποιήσεις της αποτυπωμένες απευθείας στο κείμενο κατά χρονολογική σειρά και κατ´ άρθρο θα διευκολύνει, ιδιαίτερα, το έργο των Δικαστικών Λειτουργών και κάθε Νομικού. Η παράθεση όλων των τροποποιήσεων κατ’ άρθρον αντιμετωπίζει τη δυσχερή αναζήτηση των προηγούμενων μορφών που έχει λάβει κάθε άρθρο» επισημαίνει.

Όπως τονίζει η κυρία Στενιώτη «η χρήση του Ψηφιακού Κώδικα είναι ιδιαίτερα ευχερής, καθότι με ένα «κλικ» στο άρθρο που ενδιαφέρει, παρατίθενται όλες οι τροποποιήσεις του συγκεκριμένου άρθρου από το 1985 έως και σήμερα. Πρόκειται για το σημαντικότερο, μέχρι σήμερα, επιστημονικό έργο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και πολύτιμο εργαλείο για κάθε Νομικό».

Διαχρονικός Ποινικός Κώδικας: Οι ευχαριστίες Στενιώτη

Η πρόεδρος της ΕνΔΕ ανέφερε πως «εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, που έφεραν εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις και απέδειξαν ότι η ενότητα και η συνεργασία αποτελούν οδηγό επιτυχίας για το μέλλον σε κάθε πρωτοβουλία της Ένωσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Εφετών κ. Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, που είχε και την εποπτεία της εκπόνησης του έργου και τον Εφέτη κ. Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία του. Η Επιτροπή πλέον αυτή θα είναι διαρκής και θα συνεχίσει το έργο της και σε άλλους τομείς του Δικαίου. Στόχος μας αποτελεί η άμεση σύσταση τουλάχιστον άλλων δύο Επιτροπών στην Ένωση, που θα επιμεληθούν της συγκέντρωσης σχεδίων πολιτικών αποφάσεων όλων των διαδικασιών και διανομής αυτών στους Συναδέλφους πρώην Ειρηνοδίκες καθώς και της διενέργειας επιμορφωτικών σεμιναρίων, που θα απευθύνονται στους άνω Συναδέλφους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ