Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Διαδικτυακή συνάντηση στον Άρειο Πάγο Ελλήνων και Ρώσων Εισαγγελέων

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Λ. Σοφουλάκης, ο Π. Παναγιωτόπουλος και ο Α. Ελευθεριάνος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαδικτυακή συνάντηση στον Άρειο Πάγο Ελλήνων και Ρώσων Εισαγγελέων

Διαδικτυακή συνάντηση στον Άρειο Πάγο πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Ρώσοι Εισαγγελείς. Το πρόγραμμα είχε θέμα: “ιδιαιτερότητες της εκδίκασης ποινικών υποθέσεων στο Δικαστήριο με συμμετοχή ενόρκων και ο ρόλος του Εισαγγελέα”.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου το πρωί στη διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα έγινε η παρουσίαση των συμμετεχόντων και σύντομη ιστορική ανασκόπηση του θεσμού των ενόρκων στα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια. Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης ήταν ο συντονιστής της συζήτησης.

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του Αναπληρωτή γενικού Εισαγγελέα της γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδία, Ίγκορ Τκατσιόφ.

Αμέσως μετά ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος μίλησε για τον σκοπό της συμμετοχής λαϊκών δικαστών στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης.

Ακολούθησε ομιλία της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος δημόσιων κατηγόρων της Διεύθυνσης Ποινικής Δικαιοσύνης, Γούλιγια Καργκαπόλοβα η οποία αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της εκδίκασης ποινικών υποθέσεων με συμμετοχή ενόρκων και στον ρόλο του εισαγγελέα στη διαδικασία.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνιος Ελευθεριάνος ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία και το ρόλο του Εισαγγελέα στα μικτά ορκωτά δικαστήρια.

Τέλος το λόγο πήρε η Προϊσταμένη του Τμήματος για τη διασφάλιση της συμμετοχής των εισαγγελέων στα εφετεία και στα ακυρωτικά δικαστήρια γενικής δικαιοδοσίας και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ποινικής Δικαιοσύνης, Άννα Ραζίνκινα.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των συμμετεχόντων, ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με το πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα έτη 2017 – 2020.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ