Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Διαφάνεια στις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις φυλακές ζητά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Τονίζει πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δρομολογήσει τη διεξαγωγή κρίσεων με νόμιμα, αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαφάνεια στις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις φυλακές ζητά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Freepik

Αιχμές για τις διαδικασίες προαγωγών των προϊσταμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο καθαιρέθηκαν από τις θέσεις αυτές αφήνει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

ΟΔΥΕ: Ζητεί διαφάνεια στις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις φυλακές

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της 11 χρόνια από την τελευταία φορά που έγιναν νόμιμες, αντικειμενικές και αξιοκρατικές κρίσεις Προϊσταμένων στα Καταστήματα Κράτησης μέσω του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, 2 χρόνια από τότε που ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση και ένα 1 ακριβώς χρόνο από τις πρωτοφανείς καρατομήσεις της πλειοψηφίας των Προϊσταμένων στις Φυλακές, τη περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν στο Διαύγεια νέες αποφάσεις για αντικαταστάσεις Δ/ντων και Αρχιφυλάκων στις Φυλακές.

Ειδικότερα, αναφέρει πως στο ΚΚ Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης αντικαταστάθηκε ο Δ/ντης, στο ΚΚ Άμφισσας αντικαταστάθηκε ο Αρχιφύλακας και στο ΚΚ Κομοτηνής αντικαταστάθηκε επίσης ο Δ/ντης. Άπαντες είχαν αναλάβει καθήκοντα ένα χρόνο πριν με την ίδια διαδικασία. ΟΔΥΕ: Ζητεί διαφάνεια στις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις φυλακές

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση η ΟΔΥΕ

«Η διαδικασία αυτή των τοποθετήσεων προϊσταμένων με απευθείας τοποθετήσεις είναι εκ των πραγμάτων αναξιοκρατικές και αδιαφανείς, ενώ ακόμα δεν έχουν κριθεί και για την νομιμότητά τους, καθώς εκκρεμούν οι προσφυγές στην Δικαιοσύνη συναδέλφων που υποβιβάστηκαν και καρατομήθηκαν πέρσι» δηλώνει.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να «εμπαίζει» και να «προσβάλει» έναν ολόκληρο εργασιακό χώρο και τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς δεν έχει καν δρομολογήσει την διεξαγωγή κρίσεων προϊσταμένων, έστω με την υφιστάμενη διαδικασία, νόμιμα, αξιοκρατικά και με αντικειμενικά κριτήρια» προσθέτει. ΟΔΥΕ: Ζητεί διαφάνεια στις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις φυλακές

Και καταλήγει: «Καλούμε για μία ακόμη φορά την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πάψει επιτέλους αυτές τις διαδικασίες καρατομήσεων και υποβιβασμού εργαζομένων καθώς το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η αποστροφή και η απομάκρυνση των όποιων ικανών στελεχών διαθέτει η υπηρεσίας μας. Άλλωστε ακόμα και οι συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν με την τελευταία απόφαση, δεν θα μπορούν να ασκήσουν διοίκηση, καθώς νοιώθουν και αυτοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα με πιθανή σύντομη ημερομηνία λήξης…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ