ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Με εξώδικο στον πρόεδρο της Αρχής απαντούν υποψήφιοι – Ετοιμάζουν και προσφυγή για ακύρωσή του

Κατατέθηκε από περίπου 130 υποψηφίους του μεγάλου διαγωνισμού το εξώδικο κατά του ΑΣΕΠ. Οι καταγγελίες για την αξιοπιστία της διαδικασίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Με εξώδικο στον πρόεδρο της Αρχής απαντούν υποψήφιοι – Ετοιμάζουν και προσφυγή για ακύρωσή του Eurokinissi

Στα δικαστήρια μεταφέρεται ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, μετά την κατάθεση εξωδίκου προς τον πρόεδρο της Αρχής από περίπου 130 υποψηφίους σε αυτόν, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή για τα όσα συνέβησαν κατά τη διεξαγωγή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη εξώδικο προς το γραφείο προέδρου του ΑΣΕΠ (αλλά και προς το γραφείο του Πρωθυπουργού) με το οποίο υποψήφιοι ζητούν την επανάληψη του διαγωνισμού της 4ης Μαρτίου (2Γ/2002).

Το εξώδικο αποστέλλουν, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, περισσότεροι από 130 υποψήφιοι του ΑΣΕΠ οι οποίοι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού διαπίστωσαν δυσλειτουργίες που κατά τη γνώμη τους θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Αφορμή στάθηκαν οι δυσλειτουργίες που καταγγέλθηκαν από μέρος των 77.000 υποψηφίων, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, ενώ στο facebook έχει δημιουργηθεί σχετική ομάδα, η οποία μέσα σε λίγες ημέρες έχει ξεπεράσει τα 1.500 μέλη, προκειμένου οι υποψήφιοι να συντονιστούν σχετικά με τη νομική οδό την οποία θα ακολουθήσουν.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι υπήρξαν πολλά προβλήματα πάνω στα οποία θα στηρίξουν την προσφυγή τους για την ακύρωση του Γραπτού Διαγωνισμού. Το βασικότερο από αυτά αφορούσε δεκαεπτά (17) ερωτήσεις multiple choice του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας», που έφτασαν με γραμμοσκιάσεις (μουτζούρες) σε περίπου 50-60 από 527 εξεταστικά κέντρα, δηλαδή σε άνω του 10% του συνόλου τους.

Γραπτές εξετάσεις, διαγωνισμός

Eurokinissi

ΑΣΕΠ: Δεν λειτούργησαν τα φωτοτυπικά

Τελικώς, το ΑΣΕΠ «για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή» στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, προκαλώντας, ωστόσο, νέες διαμαρτυρίες για άνιση μεταχείριση τους από υποψηφίους που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με τα ερωτηματολόγια και απάντησαν σωστά. Από την πλευρά του ΑΣΕΠ τονίζεται ότι, δεδομένων των προβλημάτων που υπήρξαν, η συγκεκριμένη ήταν η καλύτερη λύση προκειμένου να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι των συγκεκριμένων εξεταστικών κέντρων.

Το πρόβλημα, όπως καταγγέλλεται, προήλθε από την ελαττωματική λειτουργία των φωτοτυπικών μηχανημάτων στα σχολεία, που λειτούργησαν ως εξεταστικά κέντρα για το διαγωνισμό.

Ως προς αυτό ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθ. Παπαϊώάννου, ήταν σαφής μιλώντας στην ΕΡΤ: «Ένα μήνα πριν το διαγωνισμό είχαμε ζητήσει μέσω του υπουργείου Παιδείας να γίνουν δοκιμές αν τα σχήματα τα συγκεκριμένα μπορούν να αναπαραχθούν. Η απάντηση ήταν θετική. Ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες προς το υπουργείο.

Οι “μουτζούρες” και η παράταση

Με απόφαση του ΑΣΕΠ δόθηκε λόγω των προβλημάτων παράταση μισής ώρας για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Ωστόσο, και αυτή η επιλογή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων καθώς πολλοί εξεταζόμενοι είχαν ήδη αποχωρήσει, ενώ σε κάποια εξεταστικά κέντρα δεν δόθηκε καθόλου η παράταση χρόνου, αν και είχαν προβληματικά εκτυπωμένα θέματα.

Όπως επίσης καταγγέλθηκε, το πρόβλημα με τα φωτοτυπικά οδήγησε και σε άλλες παρενέργειες στο διαγωνισμό, καθώς σύμφωνα με υποψηφίους, όχι μόνο δεν υπήρξε ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σημειώθηκε διαφορά έως και 2 ωρών και 20 λεπτών!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ