Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Διακόπηκε για τις 28 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας του καθηγητή ΑΣΟΕΕ, που δέχτηκε επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόταση του εισαγγελέα να γίνει δεκτή ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος. Για προσπάθεια των κατηγορουμένων να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα έκανε λόγο ο Άγης Τάτσης, συνήγορος του μηνυτή, επίσης καθηγητή του Ιδρύματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διακόπηκε για τις 28 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας του καθηγητή ΑΣΟΕΕ, που δέχτηκε επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Δίκη καθηγητή ΑΣΟΕΕ: Σε διακοπή για τις 28 Ιανουαρίου οδηγήθηκε η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ και της συγκατηγορουμένης του. Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο αντίδικοι καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που δέχτηκε στην ΑΣΟΕΕ προ ημερών.

Δίκη καθηγητή ΑΣΟΕΕ

Δίκη καθηγητή ΑΣΟΕΕ: Οι ενστάσεις των κατηγορουμένων

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας υπεβλήθησαν ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων. Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η ένταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος λόγω αοριστίας.

«Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται» ανέφερε ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι ομως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κ. Πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Την αντίθεση του σε όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την αοριστία του κλητηρίου θεσπίσματος που οδήγησε στο ακροατήριο τους δυο κατηγορουμένους ήταν ο συνήγορος του μηνυτή καθηγητή, Άγης Τάτσης.

«Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της» ανέφερε σε δηλώσεις του.

BINTEO MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ