Κυριακή 26 Μαϊου 2024

Διακόπηκε η δίκη για το Μάτι: Αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο συνήγορος της πρώην περιφερειάρχη μετέφερε στο Δικαστήριο δήλωσή της πως θα παραιτηθεί άμεσα από την ασυλία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διακόπηκε η δίκη για το Μάτι: Αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

«Μπλόκο» στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έβαλε η εκλογή της Ρένας Δούρου στις εθνικές εκλογές με το δικαστήριο να διακόπτει για τις 24 Ιουλίου προκειμένου να αρθεί η βουλευτική πλέον ασυλία της κατηγορούμενης πρώην περιφερειάρχη Αττικής.

Δίκη για το Μάτι

eurokinissi

Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τη διακοπή της διαδικασίας εξηγώντας ότι «υπάρχει νομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης».

Πάντως, ο εκ των συνηγόρων της κας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς ανέγνωσε στο δικαστήριο δήλωση της εντολέως στην οποία ξεκαθαρίζει πως θα παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία για να συνεχιστεί κανονικά η δίκη, αφού δεν έχει διαπράξει κάτι για να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης.

Δίκη για το Μάτι: Κίνδυνος παραγραφής

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση της Βουλής για άρση της βουλευτικής ασυλίας Δούρου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οριστεί νέα δικάσιμος. Σημειώνεται, ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στη δεύτερη δίκη για το Μάτι, η οποία αφορά εγκαυματίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των παθόντων.

Η νέα καθυστέρηση με τη διακοπή της δίκης αυξάνει τον κίνδυνο παραγραφής καθώς η υπόθεση βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο, με την πρωτοβάθμια δίκη να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024, ενώ το εφετείο είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει.

Ο κίνδυνος της παραγραφής είναι αυξημένος σύμφωνα με το skai.gr και για το λόγο, ότι οι κατηγορούμενοι, στελέχη κυρίως των αρμοδίων υπηρεσιών, Πυροσβεστικής Πολιτικής Προστασίας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δικάζονται για πλημμελήματα, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να αποδοθεί σε κάποιους εξ αυτών κατηγορία κακουργήματος, ενώ η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται επίσης πως το αίτημα που είχε υποβάλλει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας για ανάληψη των ανακριτικών διαδικασιών από εφέτη ανακριτή, δυστυχώς, δεν έγινε δεκτό και ως εκ τούτου η υπόθεση μπήκε στα γρανάζια των καθυστερήσεων, της πολυδιάσπασης της και του κινδύνου της παραγραφής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ