Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Διαρροή κυβερνητικών εγγράφων στον Guardian: Η επιδημία θα κρατήσει έως την άνοιξη του 2021

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαρροή κυβερνητικών εγγράφων στον Guardian: Η επιδημία θα κρατήσει έως την άνοιξη του 2021

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian αποκαλύπτει μυστικά Βρετανικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, η επιδημία του κοροναϊού θα κρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έως την επόμενη άνοιξη του 2021, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία 7,9 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πρόκειται για μια μυστική έκθεση αναφορικά με τη δημόσια υγεία της Αγγλίας (PHE) που μοιράστηκε σε ανώτερα στελέχη του Δημόσιου συστήματος υγείας (NHS).

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει ο Guardian, αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά που οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον ιό παραδέχθηκαν ότι αναμένουν πως ο ιός θα «κυκλοφορεί» για άλλους 12 μήνες και θα οδηγήσει σε τεράστια επιπλέον πίεση σε ένα ήδη υπερφορτωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σημειώνει επίσης ότι πως πρέπει να ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς το 80% των Βρετανών ενδέχεται να μολυνθούν από τον κορονοϊό σε αυτό το διάστημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Βρετανική εφημερίδα «Ο καθηγητής Chris Whitty, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, σημείωσε πως αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και σημείωσε ότι ο πραγματικός αριθμός θα αποδειχθεί μικρότερος από αυτόν. Ωστόσο, η ενημέρωση καθιστά σαφές ότι τέσσερις στους πέντε του βρετανικού πληθυσμού «αναμένεται» να νοσήσουν από τον ιό.

Το έγγραφο λέει ότι: «Το 80% του πληθυσμού αναμένεται να μολυνθεί με το Covid-19 κατά τους επόμενους 12 μήνες και μέχρι 15% (7,9 εκατομμύρια άτομα) μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ