Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Διάσωση 4χρονης στο Αντίρριο: Πώς ξέφυγε το κοριτσάκι από τον πατέρα του (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διάσωση 4χρονης στο Αντίρριο: Πώς ξέφυγε το κοριτσάκι από τον πατέρα του (βίντεο)

 

Το φέρι μποτ «Σαλαμινομάχος» στο Αντίρριο διέσωσε ένα κορίτσι 3-4 ετών, το οποίο είχε παρασυρθεί, ενδεχομένως λόγω των ισχυρών ανέμων, στα ανοικτά στην περιοχή της πλαζ Αντιρρίου. Οι γονείς ειδοποίησαν άμεσα το Λιμενικό και μετά από κινητοποίηση το φέρι μποτ προσέγγισε το παιδί και μέλη του πληρώματος το διέσωσαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο npress, οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν άφησαν καθόλου από τα μάτια τους το παιδί. Ο πατέρας έπαιζε στη θάλασσα με το παιδί στο φουσκωτό. Ο αέρας άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το κοριτσάκι μέσα από τα χέρια του μπαμπά του.

Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό, αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα. Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στη θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει. Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία.

Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν, αλλά μάταια.

Αμέσως μετά οι γονείς ειδοποίησαν το Λιμενικό και πήγαν δύο φέρι μπόουτ γιατί το ένα δεν μπορούσε να προσεγγίσει καλά.

Ο πατέρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του npress, είχε πάθει σοκ. Ψυχολόγος συμβούλευσε τους γονείς να πάνε το παιδί ξανά στη θάλασσα.

Και όντως έτσι έγινε. Το παιδί επέστρεψε στην παραλία και έπαιζε με τα κουβαδάκια του.

Διαβάστε επίσης: Διάσωση κοριτσιού 4 ετών από φέρι: Είχε παρασυρθεί πάνω στο φουσκωτό τύπου φλαμίνγκο – Συγκλονίζει ο καπετάνιος: «Ήταν παγωμένη από τον φόβο»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ