Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για τη συντριβή του Antonov: Ζητά εξηγήσεις για το φορτίο του αεροσκάφους

Στόχος είναι να δοθούν εξηγήσεις για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους Antonov

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για τη συντριβή του Antonov: Ζητά εξηγήσεις για το φορτίο του αεροσκάφους eurokinissi

Διάβημα στο Βελιγράδι για τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα θα πραγματοποιήσει ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, έπειτα από εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στόχος είναι να δοθούν εξηγήσεις για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους Antonov που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο το βράδυ.

Την ίδια ώρα για δεύτερο 24ώρο το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέχισε με τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσή τους, κάτι που θα κριθεί από το κλιμάκιο.Υπενθυμίζεται, πως δεν εντοπίστηκε στην περιοχή καμία επικίνδυνη ουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και για εβδομάδες, αυτός είναι και ο λόγος που κρίθηκε αναγκαίο να παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές των Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Συντριβή Antonov: Έρευνες στο σημείο της τραγωδίας

Η επιχείρηση ανάσυρσης των οκτώ σορών από το αεροσκάφος ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα. Πλέον οι Αρχές θα αρχίσουν με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων την ανάλυση σπιθαμή προς σπιθαμή όλων των ευρημάτων από το μοιραίο αεροσκάφος, ώστε να συνθέσουν το «παζλ» του αεροπορικού δυστυχήματος.

Οι σοροί των επιβαινόντων μεταφέρθηκαν στο Γενικό Nοσοκομείο Κομοτηνής με όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων, κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Αντόνοφ.

Μετά την προετοιμασία των δυο τμημάτων, προσωπικό του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και της ΕΜΑΚ με ειδικό όχημα του Στρατού Ξηράς προχώρησε στη δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς των σορών σε χώρο απολύμανσης.

Μετά δε τη διαπίστωση από το ΕΔΛΟ/ΠΒΧ για τη μη ύπαρξη Ράδιο-Βιοχημικών και Πυρηνικών (ΡΒΧΠ) ουσιών, το ΤΕΝΞ εισήλθε στη περιοχή της συντριβής, ερευνά και σημαίνει τα βλήματα. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσή τους κάτι που θα κριθεί από το κλιμάκιο.

Με πληροφορίες από ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ