Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Διεκόπη η δίκη της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται οι 12 κατηγορούμενοι που ήδη έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από 11 έως 26 έτη, κατά περίπτωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διεκόπη η δίκη της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Διεκόπη η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που είχε ξεκινήσει το περασμένο Σάββατο στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων που δεν είχαν απολογηθεί το περασμένο Σάββατο καθώς είχαμε και την αγόρευση της εισαγγελέως.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται οι 12 κατηγορούμενοι που ήδη έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από 11 έως 26 έτη, κατά περίπτωση.

Το Σάββατο, ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων ωστόσο εξαιτίας ωραρίου σταμάτησαν και συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα, ενώ το δικαστήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κατά την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε στο πώς τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν στον δρόμο αλλά και για την πολύμηνη παραμονή του σε διάφορα κρησφύγετα.

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της κράτησής του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και προστάτευε τον εαυτό του με το να μη ζητά να μαθαίνει πολλά πράγματα.

Για τους απαγωγείς του επανέλαβε όλα όσα είχα αναφέρει και στην κατάθεσή του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Μίλησε με πολύ καλά λόγια σχεδόν για όλους καθώς επεσήμανε πως όλοι του συμπεριφέρονταν πάρα πολύ ευγενικά.

Στάθηκε μάλιστα σε τρία με τέσσερα άτομα τα οποία τον υποστήριζαν αρκετά και γι’ αυτούς είπε πως τον βοήθησαν να παραμείνει υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Τέλος, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει μεγάλη επιείκεια στους κατηγορούμενους που έχουν δείξει ειλικρινής μεταμέλεια.

Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε για ποιο λόγο μιλάει με τόσο όμορφα λόγια για τους απαγωγείς του εκείνος απάντησε πως όποιος δεν έχει γεννηθεί κακούργος έχει το συναίσθημα της συμπόνιας.

Πηγή :cretapost.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ