Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων- Ορόσημο η 5η Απριλίου

 Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι διοικήσεις των Δικαστηρίων Αθηνών- Πειραιά, εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων κλπ και ως βάση τίθεται η λειτουργία εντός του επόμενου διαστήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων- Ορόσημο η 5η Απριλίου Freepik

Τον οδικό χάρτη για την επαναλειτουργία, μερική έστω, των δικαστηρίων της Αττικής, που συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα της δικαστηριακής ύλης της χώρας, αλλά και σε άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου , χαράζουν σήμερα όλοι οι φορείς της Δικαιοσύνης προκειμένου το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να πάρουν την τελική απόφαση.

Στη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, συμμετέχουν σήμερα το πρωί οι διοικήσεις των Δικαστηρίων Αθηνών- Πειραιά, εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων , δικαστικών υπαλλήλων και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας .

Η 5η Απριλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες βάση συζήτησης είναι η επάνοδος της λειτουργίας των δικαστηρίων (και) στις βαθυκόκκινες περιοχές στα πρότυπα του Νοεμβρίου- Ιανουαρίου . Δηλαδή μερική επάνοδος δραστηριοτήτων, στα επίπεδα που λειτουργούν τώρα στις περιοχές μη υψηλού κινδύνου.

Αυτή θα είναι η βάση πάνω στην οποία θα κουμπώσουν οι θέσεις όλων των πλευρών, με τους δικηγόρους να ειναι αναφανδόν υπερ του ανοίγματος, δικαστες και δικαστικούς υπαλλήλους να είναι πιο επιφυλακτικοί και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε όλα αυτά και βέβαια στην τελική έγκριση των ειδικών.

Τεστ

Στη σύσκεψη θα καθοριστούν αφενός οι διαδικασίες που θα ανοίξουν (σε συνάρτηση με την κινητικότητα που αυτές προκαλούν και τον συνωστισμό) αλλά και ο τρόπος. Δηλαδή τα rapid test που θα γίνονται στα δικαστήρια ή τα υποχρεωτικά self test που θα αφορούν τους δραστηριοποιούμενους στους χώρους απονομής δικαιοσύνης , οπως έχει καταγραφεί ήδη ως πρόθεση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ