Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Άρπαξαν τον υπολογιστή της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη -“Το επόμενο είναι να με σκοτώσουν”; φέρεται να είπε στην αστυνομία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρπαξαν τον υπολογιστή της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη -“Το επόμενο είναι να με σκοτώσουν”; φέρεται να είπε στην αστυνομία

 

Διάρρηξη έγινε στο σπίτι της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, με τους δράστες να παραβιάζουν το χώρο να κάνουν άνω κάτω το γραφείο της και τελικά να αρπάζουν μόνο το λάπτοπ της , χωρίς πειράξουν καμία άλλη συσκευή ή αντικείμενο αξίας ή χρήματα.

Ουσιαστικά πρόκειται για διάρρηξη – μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χώρος ήταν διάσπαρτος με έγγραφα και το γραφείο της ήταν άνω κάτω ενώ η εισαγγελέας απουσίαζε.

Η  μυστήρια αυτή διάρρηξη είχε ως στόχο προφανώς μόνο τα έγγραφα που είχε η εισαγγελέας στον φορητό υπολογιστή της αφού οι δράστες δεν απέσπασαν συσκευές(π. χ τηλεόραση)  ή κάποιο άλλο αντικείμενο αξίας, ωστόσο έκαναν άνω κάτω το γραφείο της και τα ντουλάπια που βρίσκονται στον χώρο. Επίσης δεν πήραν και ένα μικροποσό που υπήρχε σε εμφανές σημείο το χώρο.

Η ίδια φέρεται στην επικοινωνία που είχε με την αστυνομία να αναρωτήθηκε “το επόμενο θα είναι με σκοτώσουν;”

Έλειπε

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απουσίαζε σε διακοπές στο πατρικό της στα Χανιά και ενημερώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από άνθρωπο που πήγε να καθαρίσει το σπίτι της πως ο χώρος είχε παραβιαστεί. Η κλειδαριά σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν σπασμένη και από το χώρο δεν έλλειπαν αντικείμενα αξίας παρά μόνον ο υπολογιστής της  . Αντίθετα ήταν διάσπαρτα στο χώρο τα έγγραφά της και το γραφείο της ήταν ανάστατο, όπως και τα ντουλάπια της βιβλιοθήκης. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν λείπουν σημαντικά έγγραφα που κατείχε ή ακόμα και σκληροί δίσκοι .

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καθαρίστρια του σπιτιού, που πήγε νωρίς το πρωί για να καθαρίσει διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν παραβιασμένη και διάφορα πράγματα ήταν ανακατεμένα. Η γυναίκα δεν μπήκε στο σπίτι, και αμέσως ενημέρωσε τηλεφωνικά την κ. Τουλουπάκη, η οποία βρίσκεται σε διακοπές και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα.

Χωρίς φύλαξη το σπίτι

Στο σπίτι της εισαγγελέα (που είχε αναφερθεί ξεκάθαρα από τις αρχές ως στόχος) δεν υπάρχει αστυνομική φύλαξη όταν απουσιάζει. Μάλιστα επισημαίνεται πως είναι γνωστή η κατοικία της από ρεπορτάζ που είχαν δημοσιευθεί και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να χρειάζεται φρούρηση. Όπως επίσης ήταν γνωστό πως απουσίαζε στα Χανιά.

Όταν βρίσκεται στην Αθήνα , πέραν της συνοδείας αστυνομικών για τις μετακινήσεις της, το οικείο αστυνομικό τμήμα περιπολεί κάποιες ώρες το σπίτι της, αλλά αυτό δεν γίνεται όταν απουσιάζει. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η συγκεκριμένη ενέργεια εκλαμβάνεται είτε «προσπάθεια εκφοβισμού» είτε ως προσπάθεια απόσπασης σημαντικών εγγράφων που κατείχε η εισαγγελέας.

Υποστήριξη

Προ ολίγων ημερών πάντως , όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές, δημιουργήθηκε στο FACEBOOK σελίδα με τιτλο «ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ε.ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ» η οποία αριθμεί 4.400 μέλη.

Η υπόθεση Novartis

H Ελένη Τουλουπάκη είναι εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς από το 2017 και το 2019 ανανεώθηκε η θητεία της. Εξαιτίας της έρευνας για την υπόθεση Novartis το όνομά της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τόσο για την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή το 2018 κατά των 10 πολιτικών προσώπων, όσο και για την εξέλιξη της έρευνας που την έφερε σε θέση ελεγχόμενου αφού ασκήθηκε πρόσφατα σε βάρος της ποινική δίωξη για κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδείς βεβαιώσεις, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η δίωξη εις βάρος της παραγγέλθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που έκανε την έρευνα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι ο έτερος αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρος Σοφουλάκης –που μετείχε στις έρευνες– δεν εντόπισε ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων εκ μέρους της εισαγγελέως Τουλουπάκη.

Ουσιαστικά δηλαδή η κα Τουλουπάκη ελέγχεται ως «συμμέτοχος» του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Πολιτική δίωξη

Η ίδια, σε δήλωσή της, έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» : «Η μέρα είναι ημέρα θλίψης», επισημαίνει η εισαγγελέας, για τη Δικαιοσύνη, και κατέληγε ότι «το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό». Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των ενεργειών της στη διαχείριση των ερευνών για τη Novartis και επικαλέστηκε τη θέση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη που κατέληξε, σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Ζαχαρή, στο ότι δεν προέκυψαν εις βάρος της ποινικές ευθύνες.

Αντικατάσταση

Η άσκηση της δίωξης οδηγεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να διαβιβάσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου το ερώτημα για να τεθεί σε προσωρινή παύση-αργία από τα εισαγγελικά καθήκοντά της .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ