Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Διευρύνεται η δυνατότητα λήψης ενόρκων βεβαιώσεων από δικηγόρους

 Το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε κατάθεση ρύθμισης, βάσει και σχετικού αιτήματος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διευρύνεται η δυνατότητα λήψης ενόρκων βεβαιώσεων από δικηγόρους freepik

Σε νομοθετική ρύθμιση προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, καταθέτοντας νέα βελτιωμένη διάταξη σε νομοσχέδιο στη Βουλή για τη διεύρυνση δυνατότητας λήψης ενόρκων βεβαιώσεων από δικηγόρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορoνοϊού COV1D-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα» διευρύνεται η δυνατότητα λήψης ενόρκων βεβαιώσεων από δικηγόρους, όπως είχε ζητήσει η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, και στις υποθέσεις ειδικών διαδικασιών, της εκούσιας δικαιοδοσίας, κτηματολογίου και ασφαλιστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, προστίθεται νέα διάταξη στην παρ. 5 του άρθρου 76 του σχεδίου νόμου κατά την οποία: «Ένορκες βεβαιώσεις ενώπιον δικηγόρου μπορούν να ληφθούν και για διαφορές ή υποθέσεις των ειδικών διαδικασιών, της εκούσιας δικαιοδοσίας, κτηματολογίου και ασφαλιστικών μέτρων, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των εκάστοτε ειδικότερων διατάξεων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ