Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διήμερο αστυνομικών επιχειρήσεων για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας

Ελέγχθηκαν συνολικά 3.123 οχήματα για παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ αλλά και 5.102 άτομα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διήμερο αστυνομικών επιχειρήσεων για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας eurokinissi

Στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε περιοχές της χώρας πραγματοποίησαν το διήμερο 23-24 Μαΐου 2023 οι αστυνομικές αρχές.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο σχεδιασμού από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του διημέρου των αστυνομικών αυτών δράσεων στη νότια Ελλάδα ελέγχθηκαν συνολικά 3.123 οχήματα για παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ ελέγχθηκαν και 5.102 άτομα.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή 546 ατόμων εκ των οποίων προέκυψαν 151 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα όπως παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι αρχές αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν 99 ακινητοποιήσεις οχημάτων, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 1.220 παραβάσεις του ΚΟΚ και 11 παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

astynomia.gr

Αντιμετώπιση εγκληματικότητας: Δράσεις σε Εύβοια, Κόρινθο και Αττική

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Χαλκίδα, Ψαχνά, Αλιβέρι και Ιστιαία Ευβοίας εστιάστηκαν στη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap) και διάλυσης μεταχειρισμένων οχημάτων.

Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε οχτώ επιχειρήσεις, ελέγχθηκαν 25 άτομα και 4 οχήματα, ενώ προσήχθη 1 άτομο και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας περιβάλλοντος και της νομοθεσίας περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Επίσης κατασχέθηκαν 380 κιλά συνεστραμμένων καλωδίων χαμηλής τάσης δικτύου.

Παράλληλα, σε Βραχάτι και Εξαμίλια Κορινθίας πραγματοποιήθηκαν 29 έλεγχοι ατόμων, ελέγχθηκαν 25 οχήματα και προσήχθησαν 7 άτομα, ενώ σε Πέραμα, Καλύβια, Λαγονήσι, Ραφήνα και Πικέρμι Αττικής ελέγχθηκαν 100 άτομα και 58 οχήματα, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και επιπλέον ελέγχθηκαν 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

astynomia.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ