Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022

Δικαίωση εγγυητή ληξιπρόθεσμων δανείων: Κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης για οφειλές άνω του 1,7 εκ. ευρώ

Τι αναφέρει η δικηγόρος Άννα Κορσάνου η οποία τον εκπροσώπησε. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαίωση εγγυητή ληξιπρόθεσμων δανείων: Κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης για οφειλές άνω του 1,7 εκ. ευρώ freepik

Ιδιωτικός υπάλληλος σήμερα, βρέθηκε ως εγγυητής ληξιπρόθεσμων δανείων σε συμβάσεις, που υπογράφηκαν για την οικονομική στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της πρωτοφειλέτριας εταιρείας συμφερόντων του πατέρα του, με την επωνυμία «…» των οποίων την εξυπηρέτηση έπαυσε πριν το έτος 2004.

Έτσι, βρέθηκε να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα, συνολικού ποσού 1.705.758,96 ευρώ, η μη εξόφληση των οποίων οφείλεται στο γεγονός ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία να εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα αυτά και απαιτητά χρέη του.

εγγυητής ληξιπρόθεσμων δανείων

Freepik

Εγγυητής ληξιπρόθεσμων δανείων: Τι λέει η συνήγορός του

Για τους λόγους αυτούς, όπως ανέφερε η συνήγορός του Άννα Κορσάνου, ζήτησε και έγινε δεκτό από το Δικαστήριο να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, να οριστεί Εισηγητής Δικαστής και Σύνδικος της πτώχευσης, άλλως να διαταχθεί η καταχώριση του ονόματος του στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας λόγω ανεπάρκειας περιουσίας.

Άννα Κορσάνου

«Θα πρέπει άνευ άλλου τινός να γίνει δεκτή η αίτηση και ως βάσιμη κατ’ ουσίαν, να κηρυχθεί ο αιτών σε κατάσταση πτώχευσης και να διορισθεί Εισηγητής της πτώχευσης ο αρμόδιος Ειρηνοδίκης» επισημαίνεται στη σχετική δικαστική απόφαση.

Εγγυητής ληξιπρόθεσμων δανείων: Τι επικαλέστηκε ο προσφεύγων

Μεταξύ άλλων, ο προσφεύγων επικαλέστηκε και προσκόμισε έγγραφα, τα οποία υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση μέσω του Ηλεκτρονικού Μητρώου Φερεγγυότητας και προσκομίσθηκαν προαποδεικτικά στη Γραμματεία του Δικαστηρίου και σε έντυπη μορφή πριν την πλασματική συζήτηση της αιτήσεως κατά την αναφερόμενη στην αρχή της παρούσας δικάσιμο.

Βάσει αυτών, όπως αναφέρεται, «αποδεικνύονται, κατά την κρίση του δικαστηρίου, τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: ο αιτών – οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου ως ιδιωτικός υπάλληλος στην εταιρεία «…», αντί καταβαλλομένου μηνιαίου μισθού, που κυμαίνεται από 1.590,92 ευρώ έως 1.750,19 ευρώ, με βάση τα αντίγραφα μισθοδοσίας των μηνών Νοεμβρίου 2021 & Ιανουάριου 2022, που προσκομίζει. Διαμένει σε μισθωμένο ακίνητο που μισθώνει στα Βριλήσσια Αττικής, αντί καταβαλλόμενου μισθώματος 400 ευρώ μηνιαίως (με βάση το από 01/09/2021 αντίγραφο υποβληθείσας δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας της ΑΑΔΕ). Δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία, καθόσον όλα τα εμπράγματα δικαιώματα που διέθετε επί ακινήτων του εκπλειστηριάστηκαν από τις δανείστριες τράπεζες κατά τα έτη 2006 και 2010 αντίστοιχα».

εγγυητής ληξιπρόθεσμων δανείων

Unsplash

Και το Δικαστήριο καταλήγει: «Από την εν γένει αποδεικτική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο αιτών πληροί τα κριτήρια προσδιορισμού της «πολύ μικρής οντότητας» του άρθρου 2 του ν. 4308/2014, καθώς τα μοναδικά κινητά περιουσιακά του στοιχεία είναι: 1) ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας…, με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2009, το οποίο κρίνεται ότι μπορεί να εκποιηθεί, 2) ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας … με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2001, το οποίο έχει τεθεί σε εκούσια ακινησία (με κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας), 3) τραπεζικοί λογαριασμοί στις τράπεζες με τις επωνυμίες «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ» και δτ. «ALPHA BANK», «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ», HSBC, REVOLUTE, με χρηματικά ποσά καταθέσεων κάτω των 10 ευρώ, 4) μετοχές της εταιρείας “…” αξίας 322,78 ευρώ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ