Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Δικαίωση τριών υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαίωση τριών υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Με δημόσια απολογία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έληξε η ταλαιπωρία τριών Ελλήνων υπαλλήλων του οι οποίοι είχαν γίνει αντικείμενο διοικητής έρευνας το 2018 ύστερα από καταγγελίες που τελικά αποδείχθηκαν ανυπόστατες.

Σε επίσημη επιστολή απολογίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον πρώην διευθυντή του γραφείου της Αθήνας κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και τα στελέχη Κατερίνα Θεοφιλοπούλου και Χάρη Κούντουρο, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο φιλικού διακανονισμού ύστερα από την προσφυγή του τελευταίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Αλλά και ότι «οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η εν λόγω διαδικασία δεν επέτρεψαν, δυστυχώς, να διασφαλισθεί η κατάλληλη διαχείριση της υπόθεσης σας και αυτό είναι λυπηρό. Εξίσου λυπηρές είναι οι απροσεξίες που διαπράχθηκαν από αδεξιότητα κι οι οποίες προκάλεσαν επιβλαβείς επιπτώσεις σε βάρος σας, οι οποίες διέφυγαν του ελέγχου του κοινοβουλίου».

Σε δημόσια δήλωση προς τον Τύπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται:

«Το καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε διοικητική έρευνα σχετικά με το Γραφείο Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πόρισμα της διοικητικής έρευνας, δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τον κύριο Αντωνακόπουλο, την κυρία Θεοφιλοπούλου και τον κύριο Κούντουρο, τους υπαλλήλους του Γραφείου που απoτέλεσαν το αντικείμενο της έρευνας, σε σχέση με οιαδήποτε πτυχή των δραστηριοτήτων του Γραφείου Συνδέσμου. Οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί ότι η σχετική έρευνα έχει περατωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, η αρμόδια αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε επισήμως προς τους εν λόγω υπαλλήλους τη λύπη της για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής τους την οποία υπέστησαν εξαιτίας της διαδικασίας αυτής και συγχαίρει τους τρεις υπαλλήλους για την πολύ σωστή και αξιοπρεπή στάση που τήρησαν καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ