Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021

Δικαστές: Ζητούν ενημέρωση για τον Κώδικα  Δικαστικών Λειτουργών – Υποβόσκει ένταση; 

 Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης έστειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα του νέου Κώδικα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστές: Ζητούν ενημέρωση για τον Κώδικα  Δικαστικών Λειτουργών – Υποβόσκει ένταση; 

Το χρονοδιάγραμμα για τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, καλεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) να ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε επιστολή της προς τον Κ. Τσιάρα, επισημαίνει πως «σε συνέχεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην από 28 Ιανουαρίου 2021 συνάντησή μας και του κοινού αιτήματος που υπέβαλαν οι Δικαστικές Ενώσεις, ζητούμε να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.), ώστε να προτείνουμε εκπροσώπους μας».

Η συμμετοχή

Όπως υπογραμμίζεται, «θεωρούμε αυτονόητη τη συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων σε έναν Κώδικα που αφορά την υπηρεσιακή μας κατάσταση, όπως εξάλλου γίνεται διαχρονικά», ενώ αναφέρεται και στην πρόθεση του υπουργείου – όπως είχε ενημερωθεί η Ένωση – να συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή από τις αρχές Ιανουαρίου και ότι σκοπός θα είναι να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος του δικαστικού έτους.

Θα γίνει ;

Πάντως είναι ξεκάθαρο πως δημιουργείτε ένα κλίμα δεδομένου ότι οι δικαστές θα αντιδράσουν δυναμικά εφόσον στην επιτροπή δεν συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων αφού ο κώδικας αφορά τους ίδιους. Πολλώ μάλλον αν επιβεβαιωθούν φήμες ότι ενδεχομένως δεν θα σχηματιστεί νομοπαρασκευαστική αλλά η κυβέρνηση θα νομοθετήσει απευθείας και θα θέσει σε διαβούλευση σχετικό νόμο. Σε αυτή την περίπτωση οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές αφού όπως λένε αρμόδιες πηγές είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί κώδικας χωρις τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Αναλυτικά η επιστολή ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ